Doma 1+1=2 Hiška eksperimentov v Trbovljah

Hiška eksperimentov v Trbovljah

Foto: arhiv OŠ Tončke Čeč

»Prebral sem in sem pozabil. Videl sem in sem si zapomnil. Naredil sem in znam.«

Zapisana izkušnja je izredno pomembna ne le v življenju, ampak tudi v poučevanju, zato se je naša šola s pomočjo lokalnih sponzorjev za en dan prelevila v hišo eksperimentov. Hiša eksperimentov je z obsežnim delom svojih eksperimentov obiskala naše šolarje, ki so prav vsi, od najmlajših do najstarejših, lahko po mili volji izvajali zanimive in zelo zabavne poskuse.

Dan se je začel s svečanim odprtjem, kjer so naši učenci zapeli Himno Hiše eksperimentov, učence so motivirali in nagovorili demonstratorji ter jim pojasnili potek eksperimentiranja. Učenci so se zvrstili v dveh učilnicah, kjer jih je čakalo veliko zabavnih in poučnih eksperimentov, izvajalci pa so jim po potrebi pomagali. Najmlajši učenci, ki so se prvič srečali z eksperimenti, so jih spoznavali skozi igro, pri čemer so zelo uživali. Nič manj navdušeni niso bili tudi starejši učenci.

Učenci so lahko uživali tudi v dveh znanstvenih dogodivščinah: Plinologija in Težiščelogija. Spoznali so veliko novega in se sproščeno nasmejali.

Šolska vrata so ostala odprta do 17. ure, da so v eksperimentiranju lahko uživali tudi učenci drugih šol, vrtcev in starši.

Avtor: Katarin Pajer Povh

Print Friendly, PDF & Email