Doma Aktualno HRASTNIK: 624 turističnih nočitev, večina v Gorah

HRASTNIK: 624 turističnih nočitev, večina v Gorah

V kratkem turistični informacijski center, enkrat več nočitev kot pred petimi leti, nov pravilnik o turistični in promocijski taksi.  

Sobe v Gorah bodo kmalu ostale brez oskrbnice.

Občinski svetniki so prejšnji teden dali zeleno luč prvi obravnavi o turistični taksi ter po novem še o promocijski taksi. Obe skupaj naj bi znašali 1,50 evra, enak predlog bo podan tudi v Zagorju in Trbovljah.

571 v Gorah, 35 na Kopitniku in 18 na Kalu

Daleč največ turistov, ki pridejo v Hrastnik prespijo v Gorah, 92 odstotkov hrastniških nočitev so lani zabeležili v Planinskem domu v Gorah.

Planinski domovi so obenem tudi edini ponudniki prenočitev v občini Hrastnik, skupno imajo 115 ležišč in 26 sob.

Nočitve povečali za polovico

Leta 2013 je Hrastnik imel 333 nočitev, leta 2014 samo še 243. Številka pa se je drastično spremenila predlani in lani, ko so se nočitve v Gorah tako povečale, da so 2016 skupno zabeležili kar 675 nočitev.

Planinski dom v Gorah je dobro ocenjen tudi na strani Booking.com, zato je očitno, zakaj se gostje odločilo za prenočitev na skoraj 800 metrih nadmorske višine. James iz Amerike je napisal: “This place iz wonderful…a great view, great food, and GREAT PEOPLE. A little hard to find, but well worth it!” Torej, čudovit prostor z odličnim razgledom, dobro hrano in super ljudmi. Težko ga je najti, ampak je vredno, zapiše James.

Medtem, ko Petar iz Hrvaške pravi: “Amazing place in beautiful environment. Breathtaking view from rooms and restaurant, very kind staff, great food, almost unreal. 10/10” (Neverjeten prostor in čudovito okolje. Iz sob in restavracije pa razgled, ki ti vzame sapo. Zelo prijazno osebje, odlična hrana, skoraj neresnično.)

Kam bi peljali turista v Hrastniku?
Print Friendly, PDF & Email