Doma Aktualno Hrastnik: Kdo bi sedel na poslanskem stolu?

Hrastnik: Kdo bi sedel na poslanskem stolu?

Nekateri so že javno obelodanili svoje kandidature, spet drugi še sestavljajo svoje liste in člane, ki naj bi navdušili volilce.

Soniboj Knežak

Kandidaturo za poslanca je že javno naznanil Soniboj Knežak iz stranke SD. Že vrsto let občinski svetniki in politično aktiven, se je po več nedobljenih županskih volitvah odločil poskusiti na državnozborskih. Po ulicah celo šepetajo, da ga bo podprl sam župan Miran Jerič, v zameno, da bo Knežak potem prikimal njegovem kandidatu na občinskih volitvah. In, če se je nekaj časa ugibalo tudi o tem, da bi Jerič kandidiral za poslanca je za naš portal zagotovil, da ne.

SDS bo za svojega kandidata predlagal Andreja Funkla, predsednika lokalnega odbora, tudi kandidata za župana pred štirimi leti.

Franc Bokal

Občinski svetnik Franc Bokal je pred nekaj sejami zapustil SD, menda ga niso hoteli na volitvah za poslanca. Nekaj časa je “tipal” pri Levici nato pa se sam odpravil po podpise, kandidiral bo kot kandidat ZL DSD.

Levici pa se je pridružila tudi Rebeka Kupec, ki je na lokalnih volitvah že kandidirala za občinski svet skupaj z Markom Funklom na Listi Naš Hrastnik.

Nina Maurovič

Popolnoma nov obraz na politični sceni in bolj znan na televizijskih ekranih je Nina Maurovič. Hrastničanka, ki bo na Listi Marjana Šarca skušala s svojim glasom in stasom prepričati hrastniške volilce.

Seveda bosta svoj stol v parlamentu poskušala obdržati tudi dosedanja poslanca SMC-jeva Vojka Šergan in Desusov Ivan Hršak.

Še je možnost, da kakšen kandidat preseneti. Do takrat pa …

 

Print Friendly, PDF & Email