Doma Aktualno Hrastnik s številko 27, nova primera tudi v Zagorju

Hrastnik s številko 27, nova primera tudi v Zagorju

Zadnji rezultati današnjega dne kažejo na 4 okužene Hrastničane. Vseh skupaj šteje že 27, kar je več kot 10 odstotkov vseh aktivnih okužb v Sloveniji.

Od 27 pozitivnih, poroča hrastniški župan Marko Funkl, je 11 oseb povezanih z domom starejših (6 oskrbovancev in 5 zaposlenih).

“Z direktorjem Doma starejših Hrastnik, Dragom Kopušarjem, sva danes gostila državnega sekretarja Ministrstva za delo, gospoda Cveta Uršiča. Seznanila sva ga s pomanjkanjem delavcev zdravstvene nege, kjer jih v tem trenutku primanjkuje vsaj 10. Ponovno sva opozorila na slabšo funkcionalnost stavbe doma starejših ter izrazila željo po sodobnem domu.” Včeraj pa je v Hrastniku zdravstvena inšpekcija preverila stanje v gostinskih lokalih ter preverila upoštevanje karantene oseb, ki so pozitivne in vseh s sumom na COVID-19.

Župan je izjemno hvaležen za potrpežljivost in vsa odrekanja delavkam in delavcem v Domu starejših Hrastnik in vsem v Zdravstvenem domu Hrastnik.

Če je Zasavje v prvem valu bilo med regijami z najmanj okužbami, tokrat zagotovo ni tako. Včeraj so dva nova primera prišteli tudi v Zagorju.

Iz Hrastnika: še trije novi, del rezultatov še čakajo

Print Friendly, PDF & Email