Doma Aktualno Hrastnik zopet odpira vrata Slovenski noti 2019

Hrastnik zopet odpira vrata Slovenski noti 2019

Maruša Zrmzlak in avtorja prvenca. Foto: MCh

Zasavje vnovič odpira vrata Slovenski noti 2019 – pevskemu tekmovanju za neuveljavljene pevke in pevce, ki spodbuja slovensko glasbo. Odbor Nota pod okriljem Mladinskega centra Hrastnik, pokrovitelja prireditve, organizira že kar 3. edicijo tega tekmovanja.

Slovenska nota 2019 je torej v teku – in kdaj lahko pričakujemo pomembne datume, kaj obljubljajo organizatorji in kaj se bo s tem tekmovanjem v Zasavju novega dogajalo?

Mladinski center Hrastnik je lansko leto vnovič priredil uspešno Slovensko noto 2018, ki je razprodala celoten Delavski dom Hrastnik. Na pevskem tekmovanju so se predstavile pevke in pevci iz celotne Slovenije, na koncu pa je slavila Zasavčanka, Trboveljčanka Maruša Zmrzlak. Slednja dobila svojo prvo pesem z naslovom ‘Skušnjava’ in jo poslala na slovenski glasbeni trg. Avtorja pesmi sta Darko Barbič (besedilo in melodija) in Alex Volasko (aranžma). »V pesem sem se zaljubila v desetih sekundah in upam, da se boste vanjo zaljubili tudi vi,« je Maruša povedala o svoji prvi pesmi, na katero je zelo ponosna. Za pesem je izdala tudi samostojni videospot, ki je novost na področju pop glasbe v Zasavju.

Organizatorji letos obljubljajo ogromno slovenske glasbe, razvedrila in zabave čez celotno leto. Trenutno so »na lovu« za pevkami in pevci iz celotne Slovenije. Konec januarja je bil odprt razpis za avdicijo Slovenske note 2019, ki bo potekala 23. marca 2019 ob 10.00 v Mladinskem centru. Dogodek bo zaprt za javnost, nanj pa se lahko prijavijo vsi pevci in pevke, stari nad 10 let, na avdiciji morajo predstaviti priredbo ene slovenske pesmi. Prijave se zbirajo na sledeči povezavi ( http://url.sio.si/Nota2019) do 20. marca 2019 do 23.59. Pravila tekmovanja pa so dostopna na spletni strani MCH (https://mch.si/2019/01/22/slovenska-nota/).

Vse prijavljene bo ocenjevala 5-članska strokovna komisija znanih imen: pevka Alya, priljubljeni pevec Nino Ošlak, pevka in Instagram influencerka Gaja Prestor, prekaljeni pevec in pisec pesmi Alex Volasko ter lanskoletna zmagovalka tekmovanja Maruša Zmrzlak. Na finalni večer Slovenske note 2019 v septembru, bodo sprejeli le 10 finalistk in finalistov. Zmagovalec oziroma zmagovalka pa bo za nagrado od MCH prejel prvo pesem in jo izdal na glasbeni slovenski trg, kakršna čast je doletela tudi Samantho Mayo in Marušo Zmrzlak, prvo in drugo zmagovalko tekmovanja.

»Tudi če vam ne uspe priti med finaliste, ne pozabite, zakaj ste se prijavili in nadaljujte na svoji glasbeni poti. Finalisti pa uživajte v pripravah na finalni večer in upam, da se boste na finalni dan in večer s sotekmovalci imelo tako lepo, kot smo se imeli mi,« sporoča Maruša vsem, ki razmišljajo o  prijavi.

V začetku aprila bodo znana imena finalistov. »To leto naj bo glasbeno, naj bo Zasavje center kvalitetnega osvežilnega razvedrila na področju slovenske pop glasbe. Za vse spremljevalce in spremljevalke projekta imamo cel kup novosti ter presenečenj, ki jih pripravljamo čez celotno leto. Obeta se nova himna tekmovanja, sveža grafična podoba tekmovanja, spoznavanje teh talentiranih finalistov in finalistk, ogromno intervjujev, fotografij, glasbe in predvsem – zabave. Spremljajte projekt, saj z organizatorji želimo, da bi ta projekt razvedril prav vsakega – v Zasavju in onkraj njega. Barvito živite sanje z nami,« dodaja Nejc Ašič, idejni vodja Slovenske note in vabi k spremljanju projekta čez celotno leto.

Print Friendly, PDF & Email