Doma Aktualno Hrastniška športna kralja sprejeli tudi v dežju

Hrastniška športna kralja sprejeli tudi v dežju

Hrastničani so včeraj sprejeli dva prvaka rojaka in počastili njune dosežke. Ohladitev in dež niti slučajno nista ustavila zvestih oboževalcev Cveta in Kauzerja. Peli, plesali in zarezali v torti so ponosni Hrastničani

Abrahamovec v fantastični formi

Miran Cvet je dvakratni kolesarski državni prvak v Jugoslaviji in večkratni za Slovenijo. S kolesarjenjem se je ukvarjal 30 let, od leta 2014 pa se je posvetil teku. V izjemno kratkem času je pridobil naziv gorski tekač leta v Sloveniji, letos pa je še svetovni veteranski prvak.

Prog je lepih kar veliko, pravi Miran. V domačem kraju mu je najljubši Kum, v Sloveniji pa Tek na Krvavec. Začetek julija gre v Makedonijo na evropsko prvenstvo. Kljub temu, da je pred kratkim praznoval Abrahama je še vedno v dobri formi in leta za njega niso ovira saj ga ženeta nora strast in vztrajnost. Največja opora mu je družina, dodal pa je še, da moraš biti za takšne podvige potrpežljiv, priden in veliko moraš trenirati.

Junak, ki je Hrastnik ponesel v svet

Peter Kauzer je junak, ki je ime Hrastnika ponesel daleč v svet. Nekaj dni nazaj je prejel zlato odličje na evropskem prvenstvu v Pragi. Takšnega rezultata ni pričakoval, saj je bil njegov cilj dobiti vsaj kolajno. V letošnji sezoni ga čakajo svetovni pokali za katere pravi, da se jih bo resno lotil, saj je njegov glavni cilj svetovno prvenstvo v Rio de Janeiro, ki se bo odvijalo konec septembra letos. Ko bo konec sezone, pride predolimpijska sezona, naslednje leto pa je prva izbirna tekma na svetovnem prvenstvu za olimpijske igre. Da bi prišel do Tokia ga čakajo še tri naporna in upamo, da tudi uspešna leta. Poleg njegovega zlatega odličja na evropskem prvenstvu v Pragi so Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srebotnik prejeli tudi ekipno bronasto medaljo.

Čeprav nič več mladenič, se Peter počuti še vedno 10 let mlajši. O zaključku športne poti ni razmišljal, ko pa bo prišel čas za to, bo obrnil nov list v življenju.

FOTO:

Vsem bralkam in bralcem ZON-a, ki spremljajo in navijajo za športnike, pa Kauzer sporoča naj še naprej spremljajo in navijajo za športnike, oni pa se bodo potrudili in jih razveseljevali z lepimi rezultati.

Print Friendly, PDF & Email