Doma Aktualno Iščejo nastanitev za prostovoljce

Iščejo nastanitev za prostovoljce

Fotografija je simbolična, MC ZOS.

Mladinski center Zagorje išče nastanitev za mednarodne prostovoljce, ki bodo mesec in pol bivali v Zasavju.

12 mednarodnih prostovoljcev potrebuje nastanitev

Od 13. maja do 28. junija bo v Zasavju 12 prostovoljcev evropske prostovoljske službe (EVS) s Finske, Bolgarije, Slovaške, Poljske in Španije. Prostovoljci bodo sodelovali na festivalu Rdeči revirji, v juniju pa bodo popestrili šolske dejavnosti v OŠ Tone Okrogar.

Namestitev za prostovoljce iščejo v Zagorju, pa tudi drugje v Zasavju, če je ta na dostopni lokaciji, saj bodo prostovoljci pet dni v tednu opravljali prostovoljsko delo v mladinskem centru.

Nina Beja

“Nekaj ponudb smo že prejeli, še vedno pa do srede februarja iščemo več stanovanj ali hiš, po možnosti z osnovno opremo. Možno je tudi, da prostovoljci bivajo pri kom, ki ima na voljo prosto sobo; menim, da je to lahko za koga res zanimiva izkušnja,” pravi Nina Beja iz Mladinskega centra Zagorje.

Poravnali bodo stroške ali najemino

Mladinski center Zagorje bo vsem, ki bodo odstopili nastanitev, poravnal stroške ali najemnino, saj so v ta namen dobili sredstva iz programa Erasmus. Tokrat nastanitev za EVS prostovoljce v Mladinskem centru Zagorje iščejo drugič. “Prvič smo program izvedli leta 2015 in tovrsten način nastanitve se je dobro obnesel za vse, tako za prostovoljce, kot za tiste, ki so jim namestitev ponudili,” zagotavlja Beja.

Dodatne informacije dobite na številki 040 699 097 ali preko e-pošte. info@mczos.si.

Foto: MC ZOS
Print Friendly, PDF & Email