Doma Šport Iz Radencev s številnimi odličji

Iz Radencev s številnimi odličji

Plavalni klub Zdravilišče Radenci je 21. januarja priredil že osmi pokal Zdravilišča Radenci. Tekmovanja se je udeležilo približno 140 plavalcev in plavalk, iz 10. domačih, štirih hrvaških in enega madžarskega kluba.

Prireditev, ena redkih v Sloveniji, ki združuje poleg aktivnih tekmovalcev še rekreativne plavalce in plavalce invalide, se tudi letos ni izneverila tradiciji. Številni gibalno ovirani plavalci, ki so se pomerili z ramo ob rami z aktivnimi tekmovalci so nam pa pokazali, da z voljo in požrtvovalnostjo njihovih trenerjev, nobena ovira ni nepremagljiva.

Iz Trbovelj so se pokala udeležili Brina Rozina, Lovro Koncilja, Taj Zupančič in Sara Isakovič. Plavalke in plavalci so svoje poslanstvo odlično opravili. Vsi štirje so z vsakim nastopom izboljševali svoje najboljše dosežke, pri tem pa osvojili kar lepo bero odličij.

Izbojšali svoje dosežke in osvojili lepo bero odličij

Naša najmlajša plavalka Sara je svoja 50 metrska popoldanska nastopa v disciplinah hrbtno in prsno zaključila kot enajsta, dopoldanski nastop na 100 m prsno, pa kot sedma.

Brina je letos po 6. mestu na 50 m prsno in 4. mestu na 50 m prosto končno stopila na stopničke, saj si je na 100 m prsno priborila prvo mesto.

Med dobitnike medalj sta se vpisala tudi fanta. Taj je, podobno kot Brina, 50 m prsno zaključil na nehvaležnem četrtem mestu, nato pa je šlo le še na bolje. Nastop na 50 m  prosto je prinesel drugo mesto, na 100 m prosto in 100 m mešano pa vsakič zlato.

Lovro je svoje nastope odplaval v stilu športe napovedi, saj se je povzpel trikrat na drugo stopničko: 50 m delfin ter 50 in 100 m hrbtno, medtem ko je prvo mesto osvojil na 50 m prosto.

Lepi rezultati dajejo vzpodbudo mladim plavalcem, saj je bilo to zadnje preverjanje zmogljivosti pred prihajajočim državnim prvenstvom.

trener Peter Zupančič

Print Friendly, PDF & Email