Doma Aktualno Izbrali so najboljše zasavske prostovoljce

Izbrali so najboljše zasavske prostovoljce

Foto: ZLHT

Prostovoljci leta 2018 iz Zasavske regije so znani. Naziv Prostovoljec leta 2018 iz zasavske regije so prejeli  Boris Gorenc (Zagorje), Slavi Gala (Trbovlje) in Helena Odlazek (Zagorje), naziv Prostovoljska organizacija 2018 pa so prejeli Društvo prijateljev mladine Trbovlje, ŠKLAB – klub zasavskih študentov in Dobrodelno društvo fundacija svečka.  

Včeraj je ZLHT – Regionalni center NVO, na sklepnem dogodku javnega natečaja Prostovoljec leta 2018, podelil laskava priznanja Prostovoljec leta 2018 in Prostovoljska organizacija leta 2018 najzaslužnejšim prostovoljcem, prostovoljkam  in prostovoljskim organizacijam iz zasavske regije.

V imenu organizatorja je Petra Cilenšek, vodja ZLHT Regionalnega centra NVO, poudarila, da prostovoljstvo pomeni pomemben doprinos k povezovanju v lokalnih skupnostih, in da sta prostovoljstvo in delovanje nevladnih organizacij neločljivo povezana. Izpostavila je še, da je bilo v letu 2017 v Sloveniji poročanega za 9,5 milijonov ur organiziranega prostovoljskega dela, v vrednosti skoraj 95 milijonov evrov.

Prireditev je minila v veselem in prazničnem vzdušju, za kar so poskrbeli Kulturno društvo zasavski Rogisti Litija, Kulturno umetniško društvo Vokalna skupina IRIS iz Izlak, Kulturno umetniško društvo Veter iz Hrastnika in Kulturno društvo Svoboda – Folklorna skupina Trbovlje.

Print Friendly, PDF & Email