Doma Šport Izid 1. četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Izid 1. četrtfinala Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Težko pričakovan »playoff« je v četrtek postregel z dvema zanimivima obračunoma. Na delu so bili lanski finalisti Mair Team in Oskar Trbovlje, lahek sprehod do finala so jim na prvi stopnički poskušali preprečiti Šd Litus oziroma Tiferji iz Laškega.

Mair Team 94 – 62 ŠD LITUS
Mair Team je že na začetku pokazal svojo moč tako v obrambi kot napadu. Začeli so tako kot zadnjo tekmo agresivno v obrambi in več kot uspešno v napadu. Tako so si priigrali že v prvi četrtini 10 točk prednosti. Do polčasa se je Litus nekoliko sprostil in začeli so igrati nekoliko bolje, ampak več kot približati se niso uspeli. Drugi polčas je bil pa obraz prve četrtine, Mairovci so stopnjevali tempo in do konca tekme prišli do velike prednosti.
Strelci:
Mair Team: Kosin 25, Jesenčič 23, Tomažič 14, Meško 8, Roglevski 6, Štibernik 6, Vozel 5, Tomšič 5, Prašnikar 2
Šd Litus: Kolenc 14, Repina 13, Zupan 12, Cirar 6, Pestotnik 5, Muzga 5, Šega 3, Drnovšek 2, Peterca 2
Oskar Trbovlje 66 – 51 Tiferji Laško

Aktualne prvake so dodobra namučili Tiferji iz Laškega. Že na začetku tekme smo videli zelo motivirane Laščane saj so povedli z 10 proti 1. Trbovci so se nekoliko zbrali in z nekaj lepimi akcijami prišli do konca četrtine do izenačenja. Druga in tretja četrtina je bila zelo napeta, saj si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, tako smo vstopili v zadnjo četrtino z rezultatom 47-46 za Tiferje.

Kot smo že letos večkrat videli, Oskarjevci imajo v zadnjih minutah najbolj mirno roko in živce. Tako so tudi to tekmo z agresivno obrambo in nekaj zadetimi meti iz razdalje pripeljali tekmo do konca po njihovih željah.
Strelci:
Oskar Trbovlje: Perko 21, Grešak 16, Božjak 14, Tominšek 7, Guzej 5, Hribšek 2, Radak 1
Tiferji: Bajramlič 20, Vrščaj 12, Pipan 6, Teržan 4, Vrščaj 4, Zdolšek 3, Požun 2

Druga dva četrtfinalna para bosta na sporedu 22.3.2018. Ob 19.00 Šajspoh Rangers in KK veterani Zlatorog Laško, ob 20.30 pa Barbari in Črički.

Print Friendly, PDF & Email