Doma Šport Izziv po kraljevsko: princ in princesa šprinta

Izziv po kraljevsko: princ in princesa šprinta

Ljubljanski plavalni klub Riba je organiziral tekmovanje po zgledu družabnih iger od 7 do 100 let, ki je v tivolski bazen privabilo več kot 600 plavalcev, med njimi tudi trboveljske. Plavalne preizkušnje so se lotili ljubitelji vodnega športa vse od začetnikov, tekmovalcev v mlajših kategorijah, pa do veteranov.

Odstopanje od povprečja v dolžini in apnei

Od drugih preizkušenj se je tekmovanje Princ in princesa šprinta 2019 razlikovalo še po dveh posebnostih: dolžini disciplin, saj je to edino uradno plavalno tekmovanje na 25 metrski razdalji in v disciplini 25m apnea, to je hitrostno plavanje na dah.

Skupno desetkrat v finalni nastop

Taj Zupančič, Aljaž inTinkare Lavrič, Sara Isaković, Ariana Agrež, Pia Lah Škrbec, Mojca in Špela Oberžan ter Inja Zupančič so sestavljali skupino plavalcev PK Rudar, med njimi so se nekateri odlično spopadli z močno in množično konkurenco in z uspešnimi nastopi v vseh štirih tehnikah (prsno, hrbtno, delfin in prosto) napovedali vrnitev starih časov uspešnih plavalcev Rudarja.

Končne uvrstitve

Taj je v konkurenci leto starejših dečkov osvojil 2. mesto v delfinu, 3. v prsnem ter 7. v hrbtnem. Ariana se je v finalu uvrstila na 5. mesto v prsnem, ter na 6. v delfinu, Mojca pa je priplavala na 7. mesto v kravlu ter 8. v delfinu. A družbo sta jim v finalih delali tudi cicibanki Špela in Inja, ki sta kot najmlajši navdušili z nastopi. Špela se je kar dvakrat uvrstila na 6. mesto v prsni in delfinovi tehniki, medtem, ko je Inja dosegla 8. čas, a prebila led, saj je bilo to njeno prvo veliko tekmovanje.

Spodbudna plavalna tehnika obeta uspehe v prihodnosti

“Nikakor pa ne smemo brez omembe ostalih, ki so prikazali odlično plavanje, ter zadovoljili  trenerja s samo tehniko, ki omogoča razvoj boljših rezultatov v prihodnje,” je povedal Martin Raušl iz PK Rudar.  Pii in Tinkari sta se finalna nastopa za las izmuznila, medtem, ko sta Sara in Aljaž prikazala velik napredek in ju v prihodnosti vidijo v vrhu mladih slovenskih plavalcev.

Print Friendly, PDF & Email