Doma Aktualno Ja, kaj so pa razmišljali!?

Ja, kaj so pa razmišljali!?

Jezni avtobusni šoferji in vozniki tovornjakov so se takoj odzvali na “otok”, ki se pripravlja v trboveljskem križišču – od doma Svobode proti Mestnemu parku.

Otok sam sebi namen?

“Skrbi nas, kaj bodo naredili” je začel pogovor avtobusni šofer Milan, ki nas je poklical zaskrbljen, kaj jih čaka. Že sedaj je ta odcep problematičen, saj morajo dvakrat v kratkem razmaku odpeljati 90 stopinjski ovinek. Vozimo po nasprotnem pasu, po pločnikih, čez robnike … nam opisuje Milan, ki se je s skupino šoferjev pogovarjal o težavah, ki se jim obetajo.

Cel kup kritik je cestni odsek požel tudi družabnem omrežju.

In je eden izmed občanov še dodal: “… te nove ureditve Trbovelj me spominjajo na moj novi lonec, ki ima lepe železne ročaje … zelo je lep, samo vedno, vedno, ko ga primem se opečem … zasnoval ga je nekdo, ki ni nikoli kuhal … je pa resnično lep, ampak neuporaben”.

Širina vozne površine ostaja enaka

Na območju se ureja povozni otok, ki ne bo vplival na dejansko širino vozne površine, zagotavljajo na občini in dodajajo, da bo mogoče čez otok tudi zapeljati. “Otok bo zgolj optično zožil cestišče z namenom, da bi vozila na tem območju prilagodila hitrost vožnje”. Kot pravijo na občini bodo tako poskrbeli za večjo varnost otrok, ki hodijo v šolo in prečkajo cesto na omenjenem odseku. Območju bo namesto 50km/h po novem predpisanih 30km/h.

Print Friendly, PDF & Email