Doma 1+1=2 Jasno in glasno povedali, kakšna naj bo šola

Jasno in glasno povedali, kakšna naj bo šola

Foto: občina Zagorje

Kako izboljšati šolski sistem in kako popestriti šolske vsebine, so razpravljali otroški parlamentarci v Zagorju.

Za več praktičnih vsebin in delo v manjših skupinah

“V šoli si želimo pridobiti več praktičnih veščin, mnogo knjig pa bi lahko nadomestili z novejšo tehnologijo,” so si enotni udeleženci otroškega parlamenta, ki sta ga organizirala zagorsko Društvo prijateljev mladine in Mladinski center Zagorje.

Prepričani so, da bi bili odnosi na šoli boljši, če bi lahko več časa delali v manjših skupinah, saj bi na ta način lahko bolj sproščeno in brez stereotipnih predstav pristopili do starejših kolegov in učiteljev.

Mlade razpravljavce je k razmišljanju za boljši jutri povabil tudi zagorski župan Matjaž Švagan, ki se bo z zanimanjem seznanil s sklepi in pobudami mladih, sprejetimi na regijskem srečanju. Vabilu na odprtje otroške parlamentarne razprave se je odzval tudi komandir zagorske policijske postaje Damjan Gajšek, ki je predstavil delo policistov in njihov trud za varnost občanov.

V Zagorju tudi regijski otroški parlament

O omenjenih tematikah bodo mladi ponovno razpravljali 20. marca na regijskem otroškem parlamentu v Zagorju. Izbrani šolarji bodo svoje ideje zagovarjali tudi na nacionalnem srečanju, ki bo v Ljubljani.

Print Friendly, PDF & Email