Doma Aktualno Je na delu požigalec? Se je lotil vozil policistov?

Je na delu požigalec? Se je lotil vozil policistov?

Danes ponoči nekaj pred 3. uro je bil Regijski obveščevalni center obveščen o požaru v Trbovljah, na parkirišču pri kupoli. Na kraju so nemudoma posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Sodelovalo je 16 gasilcev iz PGD Trbovlje mesto, še dodatnih 5 je bilo v pripravljenosti v domu, poroča vodja poklicnega jedra PGD Trbovlje mesto Simon Las.

Požar se je razširil na 6 vozil, štirje avtomobili so popolnoma uničeni. Počila so stekla na stavi nad parkiriščem in poškodovano je pročelje stavbe.

Evakuirali 30 stanovalcev

Gasilci so skupaj s policisti evakuirali 30 stanovalcev, katerih domovi niso uničeni, jih je pa potrebno prezračiti. Občina Trbovlje je stanovalcem ponudila začasna stanovanja.

Na kraju so bili prisotni tudi policisti, ki so kraj zavarovali. V dogodku poškodovan ni bil nihče, še poročajo s PU Ljubljana.

Policisti ugotavljajo, da je zagorelo vozilo, požar pa se je nato razširil še na šest parkiranih vozil v neposredni bližini. Zaenkrat vzrok požara ni znan, parkirišče je zaprto in policisti so skupaj z gasilci še vedno na delu.

O dogodku pa imajo več povedati občani. Na delu naj bi bil požigalec, ki naj bi se “lotil” vozil policistov. Pred mesecem je zagorelo vozilo na Sallauminesu, dober teden nazaj še eno v Zagorju, tokrat pa se je požar razširil na več vozil in tudi na bližnjo stavbo. Informacije policije, o vzrokih, lastnikih vozil in morebitnem požigalcu še čakamo.

Po vseh zbranih informacijah bo obveščeno tudi pristojno tožilstvo.

FOTO in VIDEO: Velikanski plamen uničil 4 avtomobile in načel stanovanja

Print Friendly, PDF & Email