Doma Šport Jorgić do kolajne na EP do 21 let

Jorgić do kolajne na EP do 21 let

Slovenska namiznoteniška reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku po zaslugi Darka Jorgića osvojila bronasto kolajno v posamični konkurenci. Aktualni slovenski državni prvak je bil v polfinalu na pragu uspeha proti Romunu Cristianu Pleteu, ki je v finalu namučil tudi prvega nosilca turnirja Čeha Tomasa Polanskyja, vendar je bil v končnicah nizov premalo zbran.

Že v uvodnem nizu je imel Darko Jorgić lepo priložnost, da premaga četrtega nosilca turnirja v Minsku, vendar je bil v končnici premalo zbran. V drugem je 19-letni Hrastničan postavil stvari na svoje mesto, v tretjem pa je imel dve zaključni žogi za vodstvo z 2:1 v nizih. Žal sta obe ostali neizkoriščeni, že svojo prvo pa je izkoristil Pletea.

»Želel sem si več, a zdaj je, kar je. Ob normalnem razpletu bi moral Pletea premagati vsaj s 4:1, saj sem v prvem nizu vodil že s 7:2, pa ga nato izgubil na razliko, tako kot tudi tretjega, v katerem je bilo 10:8 zame. S svojimi predstavami v Minsku nisem najbolj zadovoljen. Nisem pokazal svojega najboljšega tenisa. Upam, da bo forma boljša na MP Poljske in potem v Nemčiji,« je svoje nastope v Minsku ocenil Jorgić.

Print Friendly, PDF & Email