Doma Aktualno Kaj so občine pripravile za najmlajše?

Kaj so občine pripravile za najmlajše?

Sredi decembra tudi zasavske otroke razveseli prihod dobrega moža, zvrstijo se prireditve, ki so prilagojene najmlajšim. Kot prvi je Dedek Mraz obiskal Dol pri Hrastniku in Radeče.

Pred prihodom Dedka Mraza je v Radečah, Svibnem in Vrhovem organizirana krajša gledališka predstava za otroke, denar za obdaritev 164 najmlajših pa iz svojega proračuna zagotavlja Občina Radeče, ki ga nameni domačemu Društvu prijateljev mladine, to namreč izvede nakup darila v vrednosti okrog 10 evrov. “Občina Radeče kot (so)organizator v mesecu decembru izvede prireditev Prižig lučk na smreki, letos bo organizirano tudi Druženje na Radeški tržnici, kjer bo otrokom namenjen otroški kotiček, poskrbljeno bo za palačinke in prijetno druženje za vse starosti,” je povedala Marjetka Lipec iz Občine Radeče. Prireditev je v prazničnem mesecu sicer preko dvajset.

Prvi žar v otroških očeh v Hrastniku, kmalu Pravljična dežela z otroškim silvestrovanjem

Občina Hrastnik in Občinska Zveza prijateljev mladine poskrbita za obdaritev vseh otrok od prvega leta starosti do vključno prvega razreda, torej tiste z letnico rojstva od leta 2013 do 2018. Vrednost darila (igrače) se giblje okrog 10 evrov. Obdaritev spremljata predstava in prihod Dedka Mraza. V veselem decembru je hrastniškim najmlajšim na voljo precej dogodkov, ki jih lahko obiščejo, od otroških abonmajev do delavnic, obeta pa se tudi Pravljična dežela, ki bo otrokom program nudila od 27. do 30. decembra, in sicer vsak dan od 16.30 do 18.30 (v telovadnici OŠNHR in v atriju pred telovadnico). “V okviru Pravljične dežele, ki jo pripravlja OZPM Hrastnik, bodo otroci lahko uživali v nastopih različnih hrastniških skupin in posameznikov, tujih izvajalcev, ustvarjali na delavnicah, se igrali v igralnem in brali v knjižnem kotičku, se posladkali s palačinkami …Pravljična dežela pa se bo zaključila s prav posebnim dogodkom – otroškim silvestrovanjem, kjer bodo otroci uživali v predstavi, petju, plesu ter obisku Dedka Mraza, na koncu pa bodo (sicer res dan prej) odštevali do novega leta in nazdravili z otroškim šampanjcem, “ sklenejo opis dogodkov posebej za otroke na Občini Hrastnik.

V Trbovljah darila socialno šibkim, za ostale koncert in sprevod Dedka Mraza tik pred zaključkom leta

Obdarovanje je potekalo pod okriljem CSD Trbovlje, Rdečega križa Trbovlje in DPM Trbovlje za socialno ogrožene, širši množici otrok pa je že bila namenjena Dežela pravljičnih nasmehov s koncertom Challeta Salleta, obiskom Miklavža, prižigom prazničnih lučk ter ponudniki na kar 35 stojnicah v organizaciji Občine Trbovlje. “Glasbeni izbor in nova okrasitev v mestnem parku so v prvi vrsti namenjeni ravno otrokom, ki jih želimo z organizacijo tako velikega dogodka tudi na nek način obdariti, “pravijo na trboveljski občini. Poleg tega pa za otroke pripravljajo še sprevod Dedka Mraza, ki bo potekal v ponedeljek, 30. decembra, ob 17. uri po ulicah Trbovelj, sprevodu bo sledila še animacija ter ostale prireditve v okviru Delavskega doma Trbovlje, Mladinskega centra Trbovlje in knjižnice.

Zagorjani pripravljajo zaključek leta

Obdarovanja otrok Občina Zagorje ne izvaja, poteka pa le-to v izvedbi Vrtca Zagorje in DPM Zagorje. Imajo pa zato tradicionalni Miklavžev sprevod s kulturnim programom vsako leto 5. decembra, kateremu sledi še otvoritev zagorskega drsališča Ledenka. Pripravili so tudi Božično mesto, ki pa je zaradi dežja letos odpadlo. “V letošnjem letu se bo prvič dogajalo, prav tako na mestni ploščadi tudi 27., 28. in 29. decembra, dnevi bodo poleg ostalega programa obarvani z otroškimi delavnicami in predstavami za otroke,” pravi Nina Jenko iz Občine Zagorje.

Print Friendly, PDF & Email