Doma Aktualno Kako kaže z zbiranjem novih ponudb za slavne Medijske?

Kako kaže z zbiranjem novih ponudb za slavne Medijske?

Trenutno poteka nezavezujoče zbiranje ponudb za Medijske Toplice. Do danes, kot nam je povedal stečajni upravitelj Igor Bončina, ni prispela še nobena ponudba.

Izklicne cene v objavi ni navedene, gre pa za hotelski kompleks iz treh poslovnih stavb – vse skupaj štejejo preko 4000 kvadratnih metrov, velikost parcel, ki spadajo v kompleks pa znaša 22.730 kvadratnih metrov. Ponudbe za hotelski kompleks in parcele bodo zbirali vse do 10. februarja.

Spomnimo – več kot desetletna zgodba, ki se vleče kot jara kača je leta 2016 “skoraj” dobila epilog. Zasavska poslovneža Aleš Zupan in Roman Ahac sta odkupila 49 odstotni delež Medijskih Toplic in posijal je žarek upanja, da bo na področju Medijskih Toplic še kaj zanimivega, pa je leto kasneje vse imetje šlo v stečajno maso. In je o prodaji slavnih Medijskih lani še enkrat završalo. Pet potencialnih kupcev se je postavilo v vrsto za nakup, izbran je bil Izlačan Samo Feštajn, ki je po večkratnem podaljševanju roka za plačilo, od nakupa odstopil.

Zagorski župan je s strani občinskega sveta dobil zaupanje, da se lahko pogovarja o nakupu Medijskih Toplic. Nezavezujoče ponudbe Občina Zagorje ne bo odddala, nam je zaupal Matjaž Švagan in dodal, da bodo čakali na razplet stečajnega postopka.

Print Friendly, PDF & Email