Doma Aktualno Kako kaže zdaj s tem “slavnim” podvozom?

Kako kaže zdaj s tem “slavnim” podvozom?

Izvajalec izbran, občina pripravljena. Čaka se sklenitev pogodbe za ureditev lastništva med Slovenskimi železnicami in infrastrukturnim ministrstvom. Kdaj bo pripeljal prvi stroj?

Preureditev podvoza na Dirmajerjev hrib bo v domeni podjetja AGM Nemec ter gradbenega podjetja Slovenskih železnic. Konec septembra so se sestali predstavniki občine, Direkcije RS za infrastrukturo ter izvajalci.

Marko Funkl

Občina postopek pelje naprej. Skupaj s Steklarno Hrastnik in podjetjem TKI so pripravili načrt, kako bodo dela potekala, da bo dovoz surovin nemoten. Do naslednje seje, v začetku novembra, pravi župan Marko Funkl, naj bi bila pogodba o lastništvu med železnicami in ministrstvom podpisana, projekt pa pripravljen na način, da gre za javno korist, saj v tem primeru ne potrebujejo gradbenega dovoljenja.

Začeli letos, zaključili spomladi 2020

Čez dober teden se obeta še sestanek z izvajalci, železnicami in direkcijo, ko bodo točno dorekli, kako bo potekala dinamika del. V najboljšem scenariju, če bo pogodba med železnicami in direkcijo podpisana že pred novembrom, bo župan sklical korespondenčno sejo in postopek pospešil. Z deli naj bi pričeli še letos, končali pa spomladi 2020.

Jasno, da so ljudje neučakani!

Funkl razume, da so ljudje po mnogih letih obljubljanj nestrpni. »Če bi bili določeni postopki speljani že prej, bi šlo bistveno hitreje. Stvari glede lastništva tirov niso bile urejene, čeprav se je govorilo, da je vse pripravljeno.«

Izvajalec mora vsa dela zaključiti v obdobju štirih mesecev. Kot še dodaja hrastniški župan bodo na skupnem sestanku s krajani, reševalci, gasilci, policisti in komunalo dorekli podrobnosti, kako bo promet potekal v času del. Sredi novembra naj bi se torej dogovorili, kako bo omogočen dostop za reševalce ali gasilce – če bi jih slučajno potrebovali. Kadar bo le mogoče, bodo cesto odprli, predvsem med vikendi.

Kdaj bo (končno) na vrsti podvoz na Dirmajer?

Print Friendly, PDF & Email