Doma Aktualno Kako letos dopustujejo Orleki?

Kako letos dopustujejo Orleki?

Člani skupine Orlek med poletjem lovijo proste dneve med koncerti, na katerih igrajo vse svoje uspešnice in tudi skladbe iz novega albuma Živel rokenrol. Predvsem pa se pripravljajo na vse koncerte, ki so povezani s praznovanjem okrogle obletnice in pa izdajo nove plošče ter videa Bouncer Štefi, ki je narejen v obliki stripa.

Letošnje leto je za zasavski bend res poseben, saj trideset let nikakor ni malo. Na turneji, ki jo imajo po Sloveniji, jih bomo Zasavci najbližje videli avgusta na Zagorski noči 2019, ter v septembru še na Bogenšperku.

Fantje pravijo, da ob toliko aktivnostih kot jih imajo letos ob 30 letnici, vsak dan počitka prav pride. Vsak pa preživlja proste dneve malo po svoje.

Saksofonist Kristijan, ki je pred nekaj tedni dobil drugega sina, Julijana, vsake toliko časa skoči v Izolo z družino. Tudi klaviaturist-harmonikar Jure in basist Mitja gresta večkrat v slovensko primorje, Jure je nekaj dni izkoristil tudi za nastop na Melodijah morja in sonca z Daretom Kavričem.

Mitja Tori

Mitja je družino peljal tudi za nekaj dni v Berlin, trobentač Lovro pa pravi, da s svojo plačo pride le do “Savskih toplic Zaton” v Zagorju. Nekaterim, kot so bobnar Peter, pozavnist Ečo in kitarist Ivo uspe prit tudi malo preko južne meje, Ivotu za kakšen teden še na kakšno bolj eksotično potovanje. Kitarist Matej, ki se je po dveh letih vrnil kot bumerang in je pred kratkim zamenjal Bojana Berganta v bandu, pa pravi da najraje nekam, kjer ni dalmatinske glasbe na radiu. In preostane še pevec Vlado, ki pa je bolj nemiren in bo malo v Piranu, malo na Nadiži, da si z mrzlo vodo zbistri misli, malo pa med »svojimi« v Beltincih v Prekmurju.

V letu 2019 Orleki praznujejo 30. letnico neprekinjenega delovanja. V tem času so izdali preko 10 CD-jev in 2 kaseti, posneli okrog 20 videospotov in izvedli okrog 1.000 koncertov, od tega 65 v tujini. Igrali na vseh kontinentih, razen v Afriki, najraje pa seveda vedno domači publiki v Sloveniji. Osrednji koncert z gosti, bo 5. oktobra 2019 v Ljubljani, v Kino Šiška, kjer se jim bodo na odru pridružili še Big band Zagorje, 6pack Čukur in Matjaž Javšnik.
Print Friendly, PDF & Email