Doma Šport KARATE: Trboveljčanom 10 medalj na OP Slovenije v Laškem

KARATE: Trboveljčanom 10 medalj na OP Slovenije v Laškem

V soboto, 10. marca, je Karate zveza Slovenije v Laškem organizirala mednarodni karate turnir »Slovenia Open«. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 406 tekmovalk in tekmovalcev iz 58 klubov 11 držav.

Karate klub Trbovlje so zastopali Cristina Korpar Žveglič, Žana Dolenc Čučnik, Simona Češarek, Lara in Ervin Salkič, Laura Božjak, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Alen in Kenan Isakovič, Ajdin Mujkanovič in Branko Glavač. Domen Zidar in Stefan Joksimovič sta nastopila v sklopu Karate zveze Slovenije. Vodili so jih trenerji Miha Kovačič, Edin Salkič in Rok Lopan.

V katah je za Trboveljsko medaljo poskrbela Simona Češarek pri mlajših kadetinjah, kjer je zasedla tretje mesto. Prav tako bronasto medaljo je osvojil Branko Glavač v kategoriji parakarateistov. V športnih borbah so bronaste medalje osvojili Lara Salkič pri mlajših kadetinjah do 50 kilogramov, Stefan Joksimovič pri članih do 84 kilogramov in Ajdin Mujkanovič pri članih nad 84 kilogramov. Do srebrnih medalj sta se priborila Cristina Korpar Žveglič pri deklicah do 40 kilogramov in Domen Zidar pri mladincih do 61 kilogramov. Za zlati medalji sta poskrbela brata Isakovič, Kenan pri mlajših kadetih do 45 kilogramov in Alen pri kadetih do 70 kilogramov. Ajdin in Stefan sta nastopila še v športnih borbah ekipno, kjer sta skupaj z reprezentančnim kolegom, Primožič Titom iz Idrije, osvojila srebrno medaljo.

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljkih in četrtkih od 15.00 do 16.00 ure v naših klubskih prostorih, “Pri karateistih”, na Trgu revolucije 17.

REZULTATI:

KATE:
Mlajše kadetinje:
3. mesto: Simona ČEŠAREK

ŠPORTNE BORBE:
Deklice do 40 kg:
2. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ
Mlajše kadetinje do 50 kg:
3. mesto: Lara SALKIČ
Mlajši kadeti do 45 kg:
1. mesto: Kenan ISAKOVIČ
Kadeti do 70 kg:
1. mesto: Alen ISAKOVIČ
Mladinci do 61 kg:
2. mesto: Domen ZIDAR
Člani do 84 kg:
3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Člani nad 84 kg:
3. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

ŠPORTNE BORBE EKIPNO (3+1):
Člani:
2. mesto: SLOVENIJA 2 (Ajdin MUJKANOVIČ, Stefan JOKSIMOVIČ)

PARA-KARATE:
Kate:
3. mesto: Branko GLAVAČ

Print Friendly, PDF & Email