Doma Šport Karateistom deset medalj na državnem

Karateistom deset medalj na državnem

V nedeljo, 3. junija, je v Polzeli potekalo Ekipno državno prvenstvo za vse starostne kategorije v katah in športnih borbah. Skupaj je nastopilo 142 ekip iz 28 klubov. Nastopili so s petimi ekipami v katah ter šestimi v športnih borbah. Trboveljske ekipe so sestavljali naslednji tekmovalci: Zoja Jug, Zoja Mlinarič, Emma Kastelic, Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Eva Kolander, Lara Salkič, Žana Dolenc Čučnik, Klemen Bizjak, Lan Vozel, Daniel Haralovič, Alex Šehič, Matevž Golob, Nik Mrgole, Denis Šehič, Marko in Uroš Markuljevič, Zak Škofljanc, Kenan in Alen Isakovič, Domen Zidar, Ervin Salkič, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Kot posojene tekmovalke drugim klubom so nastopile Laura Božjak ter Urša in Barbara Haberl. Tekmovalce so vodili trenerji Patricija Bukovinski, Edin Salkič in Miha Kovačič, vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

V katah se je vsem petim ekipam uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Pri malčicah so tretje mesto osvojile Emma ter obe Zoji. V kategoriji malčkov smo imeli dve ekipi in obe sta osvojili bronasti medalji. V prvi ekipi so bili Daniel, Klemen in Lan ter v drugi Alex, Matevž in Nik. Tretji so bili tudi kadeti v postavi Denis, Marko in Uroš. Še stopničko višje so stopile mlajše kadetinje v sestavi Cristina, Lara in Simona. V športnih bojih smo nastopili z eno žensko ekipo pri mlajših kadetinjah ter s petimi moškimi ekipami od mlajših kadetov do članov. Tretji mesti sta osvojili ekipi mladincev (Domen, Ervin in Sani) in članov (Ajdin, Blaž in Stefan). Kar tri ekipe pa so bile tokrat nepremagljive in se okitile z naslovom državnih ekipnih prvakov. To so bili mlajši kadeti v sestavi Denis, Kenan in Miha, kadeti v postavi Alen, Marko, Uroš in Zak ter pri mlajših članih Ajdin in Stefan, ki sta sama, brez izgubljene borbe, poskrbela za veselje v naših vrstah. Naše tekmovalke, ki so nastopile za druge klube so osvojile štiri medalje. Laura je v katah osvojila bronasto medaljo kot posojena tekmovalka Karate kluba Seki Sv. Jernej. V športnih borbah pa tri medalje, in sicer Urša zlato z mladinkami Žalca ter Barbara srebrno s članicami in bronasto z mlajšimi članicami prav tako z Žalčankami.

Da smo člani Karate kluba Trbovlje na tem prvenstvu nastopali več kot odlično pove podatek, da smo bili proglašeni za tretji najuspešnejši klub z osvojenimi 3 zlatimi, 1 srebrno in 6 bronastimi medaljami.

REZULTATI:

KATE EKIPNO:
Malčice:
3. mesto: Emma KASTELIC, Zoja JUG, Zoja MLINARIČ
Malčki:
3. mesto: Daniel HARALOVIČ, Klemen BIZJAK, Lan VOZEL
3. mesto: Alex ŠEHIČ, Matevž GOLOB, Nik MRGOLE
Ml. kadetinje:
2. mesto: Cristina KORPAR ŽVEGLIČ, Lara SALKIČ, Simona ČEŠAREK
Kadeti:
3. mesto: Denis ŠEHIČ, Marko in Uroš MARKULJEVIČ

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Ml. kadeti:
1. mesto: Denis ŠEHIČ, Kenan ISAKOVIČ, Miha KRAJNC – KK Lovrenc na Pohorju)
Kadeti:
1. mesto: Alen ISAKOVIČ, Marko in Uroš MARKULJEVIČ, Zak ŠKOFLJANC
Mladinci:
3. mesto: Domen ZIDAR, Ervin SALKIČ, Sani SKOTNIK – KK Shotokan Radenci
Ml. člani:
1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ, Stefan JOKSIMOVIČ
Člani:
3. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ, Blaž HRIBOVŠEK, Stefan JOKSIMOVIČ

Print Friendly, PDF & Email