Doma Aktualno Katera zasavska koča je najbolj obiskana?

Katera zasavska koča je najbolj obiskana?

Vremenoslovci poročajo, da je julij rekordno topel. Mi pa smo preverili, ali je vročina poskrbela, da se je morda povečal obisk zasavskih gora!

Na Planinski zvezi Slovenije podatkov o obisku gora za letošnje leto še nimajo, kaj pa pravijo oskrbniki v kočah nad Zasavjem?

Foto: DI Hrastnik

Na Kopitniku nad Hrastnikom so pojasnili, da je njihova glava sezona pozimi, da poleti hribolazci raje obiskujejo visokogorje, ki je pozimi manj dostopno. Prav tako, še pojasni Jurij Potokar predsednik planincev iz Rimskih Toplic, zaradi infrastrukture ne morajo ponujati a la carte kuhinje, kar seveda vpliva na obisk v poletnem času.

Najvišji vrh Zasavja je letos pod novim vodstvom. Kum je poleti, po besedah oskrbnice Nine Koščak bolj obiskan med tednom, manj med vikendi, pozimi pa se trend obrne in so vikendi tisti, ko je obiskovalcev polno. Trenutno tudi še ne ponujajo obširen jedilnik, lahko pa vedno dobite kakšno toplo jed na žlico.

V zagorski občini kraljuje Čemšeniška planina, ki letos beleži podoben obisk kot leta poprej. Med tednom le nekaj posameznikov, cela četa pohodnikov pa se zvrsti med vikendi. Sogovornica Urška Rozina pravi, da je njihova obiskanost v največji meri odvisna od vremena, da pa pričakujejo velik obisk v avgustovskem času.

Print Friendly, PDF & Email