Doma Aktualno Kdaj bodo v Zasavju prižgali kresove in kje?

Kdaj bodo v Zasavju prižgali kresove in kje?

Danes je večer, ko zakurijo kresove. V Zasavju je tradicija prižiganja kresov še kako živa, kar dokazuje, da bo najmanj 5 kresov v Zasavju. Prav vsi so nam zagotovili, da ne glede na vreme, prireditev bo!

V Prapretnem že 32-tič

Nad Hrastnikom bo zagorelo ob zvokih Rudarske godbe Hrastnik, ki bo prižigu naredila glasbeni uvod. Kres bodo prižgali ob 20.30 uri, že dve uri prej pa se bodo v Prapretnem začele otroške aktivnosti in animacija za otroke. Tokrat bodo postavili tudi stojnice lokalnih obrtnikov, poskrbljeno bo za hrano in pijačo. Kres so postavili prostovoljci PGD Prapretno in krajani.

Na Kipah in v Gabrskem bo vroče

Takole v Gabrskem stoji 10-metrski “ata” in njegov malček

Gabrčani že nekaj let na travniku nasproti Malgaja v Trbovljah postavijo svoj kres. Tokrat bodo začeli ob 17. uri z otroškim direndajem, kot nam je zaupal Jure Kolar predstavnik organizatorjev pa letos pripravljajo še presenečenje. Ob 19. uri bodo prižgali otroški kres, 10 metrski – doslej najvišji kres v Gabrskem pa bo zagorel ob 20.30 uri.

Na Kipah se kresovanje začne ob 19. uri. “Letos smo se odločili, da kresovanje obarvamo lokalno, zato smo k sodelovanju povabili samo lokalne glasbene izvajalce. Tako bodo z nami Delavska godba Trbovlje, Navihani muzikanti in Orlek. Nikakor pa ne smete zamuditi tudi prižiga kresa ob 20.30” vabi organizator Občina Trbovlje.

Največji kres v Kisovcu, prižgali bodo tudi v Zagorju

Zagorski nogometni veterani so na Proletarcu postavili kres, ki ga bodo prižgali ob 20. uri. Poskrbljeno bo za pijačo in hrano, glasbo bodo zavrteli kar preko zvočnikov. Dogajanje naj bi trajalo nekje do polnoči, pričakujejo organizatorji.
Kres Kisovec 2016

Velik kres in temu primeren dogodek pa se obeta tudi v Kisovcu, kjer bodo z dogajanjem začeli že ob 16. uri, ko bodo imeli svoje predstavitev taborniki in Rdeči križ. Ob 18. uri bo v Kisovcu čaral Čarodej TONi, na prizorišči pa bodo prisotni tudi DrogArt v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje. Zvezde večere S.A.R.S bodo nastopili ob 20. uri, sledijo rokerji Red five point star, Hard division in Žmoht. Kres bodo prižgali ob 21. uri.

Print Friendly, PDF & Email