Doma Aktualno Kdaj se bo začela gradnja nove telovadnice

Kdaj se bo začela gradnja nove telovadnice

Začetek gradnje nove šolske telovadnice OŠ Toneta Okrogarja je predviden prihodnjo jesen, obljubljajo na občini Zagorje.

Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo nove šolske telovadnice, v objektu katere bodo tudi prostori za delilno kuhinjo in večnamensko dvorano, bo dokončan do konca letošnjega leta, projekt za izvedbo del pa v začetku leta 2018. Naročilo za izbor izvajalca del bodo objavili v prvi četrtini leta 2018.

Občina bo investitor

Šolarji po 45 letih do nove telovadnice. Foto: OŠ Toneta Okrogarja

Investitor gradnje bo občina Zagorje, pri čemer bo občina za naložbo, ki vključuje še zunanjo ureditev športno rekreacijskih površin pri OŠ Toneta Okrogarja, komunalno in prometno ureditev, rekonstrukcijo historičnega vhoda ter rušitev stare telovadnice, skušala pridobiti tudi sredstva Fundacije za šport in Eko sklada v okviru Javnega poziva za sofinanciranje spodbud za nove naložbe v gradnjo skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena.

Ocenjena vrednost investicije bo znana, ko bo občina pridobila PGD in PZI, s projektantsko oceno naložbe, pravijo na občini Zagorje. V predlogu proračuna za leto 2018 pa je zapisano, da je investicija po projektantskih ocenah vredna 4,5 milijona evrov.

SORODNI ČLANKI:

Župan obljublja: stroji bodo kmalu zabrneli

Print Friendly, PDF & Email