Doma Aktualno Kdo bo dobil Zlati kuolm 2017?

Kdo bo dobil Zlati kuolm 2017?

Kaj je Zlati kuolm?

Zlati kuolm je skupno poimenovanje prireditve portala ZON.si in Funšterca, pod streho katere bomo izbirali najboljše turistične ponudnike, točke, znamenitosti, predstavnike …

Planinski dom Gore

Prav letos mineva 10 let kar je Planinski dom v Gorah doživel preobrat. Z nežno roko Branke Jovičić je koča zaživela v vsej svoji lepoti, uredila se je okolica in vsako leto pride več turistov. VEČ TUKAJ!

KLIKNI ZA GLASOVANJE!

 

4. Dritl

Muzej, ki sploh ni muzej. Zgodba, ki smo jo nestrpno pričakovali, ko so v katakombah trboveljskega delavskega doma začeli z rudarjenjem. Najprej čez rov rudnika potem pa v rudnik še v virtualnem svetu. Le za pogumne! VEČ TUKAJ!

Fotografija je simbolična

Dimnik TET

Slavni, najvišji evropski 360 metrov visok dimnik v vetru zania tudi do pol metra. Prvič se je iz njega pokadilo leta 1976, gradnja pa je stala okoli 17 milijonov mark. Danes predstavlja Zasavje in Trbovlje tako kot Eifflov stolp Francijo in Pariz. VEČ TUKAJ!

Cerkev čudežev na Zasavski sveti gori

Foto: kraji.eu

Zasavska cerkev je zelo slavna zaradi čudežev. “Pred tridesetimi leti je neka žena oslepela. Več let je bila popolnoma slepa. Zaobljubila se je in v spremstvu treh duhovnikov obiskala cerkev. Po opravljeni pobožnosti je šla po golih kolenih trikrat okoli oltarja. Ko je prišla tretjič za oltar, je začutila, da je potegnil močan veter in ji odnesel pajčolan z glave. Ustrašila se je in zavpila. V tem trenutku pa je zopet videla” priča Franci Petrič v svojem opisu.

Smučišče na Vidrgi

Gre za manjše smučišče z umetnim zasneževanjem, ki najmlajšim in nezahtevnim smučarjem ponuja enkratne užitke na snegu.

Obisk Steklarne Hrastnik

160 let staro tradicijo steklarstva v kombinaciji z moderno in tehnološko dovršeno izdelavo namiznega stekla si obiskovalci lahko ogledajo v hrastniški tovarni. VEČ TUKAJ!

Planinski dom Kum

Slaščičar Roman Ledinek je kočo na Kumu znova “oživel”. Ob vikendih zadiši po enolončnicah in kosilih, največje navdušenje pa požanjejo njegove kremne in belvi rezine. Več TUKAJ! 

Plezalna stena Špaltna

Eno redkih naravnih urbanih plezališč po Škalo, tik ob glavni cesti Hrastnik – Rimske Toplice. Člani društva Špaltna so leta 2010 začeli s čiščenjem območja in odprli prve plezalne smeri. Do leta 2020 imajo cilj, da jih pripravijo kar 80. VEČ TUKAJ!

Njiva

Rudarska kolonija Njiva v strogem centru Trbovelj. V Njivi sta urejeni dve rudarski stanovanji iz različnih obdobij, nekaj časa pa je kolonija tudi gostila lokalna društva. VEČ TUKAJ!

Ruardi

Vzletišče Ruardi leži 600 metrov severovzhodno od središča Zagorja. Travnata steza na nadmorski višini 332 metrov je dolga 450 metrov, njena širina je 20 metrov. Vzletišče je namenjeno za športna in turistična letala s skupno maso do 2000 kilogramov.  Zagorsko vzletišče velja za najbolj zahtevno vzletišče v Sloveniji; potrebna je dosledna »short-field« in »obstructed-approach« tehnika pilotiranja. VEČ TUKAJ!

KLIKNI ZA GLASOVANJE!

 

 

Print Friendly, PDF & Email