Doma Aktualno Kje v Zasavju dobrodošli avtodomarji?

Kje v Zasavju dobrodošli avtodomarji?

Že pet let je od tega, ko je Občina Zagorje pristopila k Slovenski mreži avtodomarski postajališč. Pred dvema letoma smo pisali o dveh zasilnih postajališčih, ki jih Zagorje nudi, danes pa povprašali, kakšno je stanje glede ureditve površin za avtodomarske turiste.

Letos januarja so na Občini Zagorje pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo “Camperstopov” na območju Evroparka. Kot nam je povedal direktor občinske uprave Tadej Špitalar je predvidenih 6 parkirnih mest s stebrički za oskrbo z elektriko in vodo ter ureditvijo za odvajanje odpadne vode. Dodatno bi uredili še ekološki otok s smetnjaki in travne površine ter zasaditve z drevesi okrog parkirišč za avtodome.

A vse je odvisno od uspešnosti prijave na razpis Las-a. Operacijo bodo namreč prijavili na 5. javni poziv Partnerstva LAS Zasavje.

Nadalje Špitalar še pojasni, da so območje Evroparka izbrali zaradi širšega urejanja območja – gradnje regijskega poligona Gasilske zveze Slovenije, Ekonomske poslovne cone Zagorje in območja/ene od točk za izposojo električnih koles.

Ste vedeli za avtodomarski parkirišči v Zagorju?

Print Friendly, PDF & Email