Doma Aktualno Kljub 15 tisoč glavi množici, k sreči le ostre besede, trava in...

Kljub 15 tisoč glavi množici, k sreči le ostre besede, trava in alkohol

Trboveljski policisti so bili v petek v nočnem času obveščeni, da vinjen pešec hodi po sredini vozišča. Policisti so izsledili 20-letnika in mu izrekli globo.

Policisti so v soboto obravnavali tatvino mobilnega telefona v gostinskem lokalu.

V dopoldanskem času je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo.

Zvečer je policija intervenirala zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju, kršitelju so izdali plačilni nalog.

V nočnem času so intervenirali v gostinskem lokalu, kjer je 47-letnik s fizično silo lahko telesno poškodoval 36-letnika, zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Prav tako v nočnem času so policisti na območju Zagorja ob Savi trem osebam zasegli neznano snov,  za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po prejetih rezultatih analize sledi prekrškovni postopek

Policisti so v nedeljo obravnavali poškodovanje vozila, kjer je neznani storilec na parkirišču v Trbovljah  pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in poškodoval lak vozila.

V Trbovljah so nepridipravi poškodovali izložbeno okno poslovnega prostora.

Nedeljo dopoldan je naznani voznik na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo.

Policisti so intervenirali tudi ponoči, zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršiteljico so policisti pridržali, saj ni upoštevala ukazov policistov in ni prenehala s kršitvijo.

V Zagorju so možje v modrem obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, ko je neznani storilec poškodoval pnevmatike na osebnem vozilu. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Policisti so občanki zasegli, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Ker je kršiteljica mladoletna, sledi obdolžilni predlog.

Patrulja je na dve nepravilno parkirani vozili izdala obvestili o prekršku, saj so ta vozila onemogočala vključitev že parkiranim vozilom.

Med vikendom se je v Zagorju ob Savi, v sklopu občinskega praznika, odvilo tudi večje število javnih prireditev, ki so bile po oceni policistov dobro organizirane in množično obiskane. Vse prireditve so minile brez večjih posebnosti. V času dveh največjih prireditev, Noč pred nočjo in Zagorska

noč 2018, kateri je obiskalo več kot 15.000 obiskovalcev, so policisti:

– sedmim osebam zasegli snovi, za katere se sumi, da je prepovedana droga. Po pridobljenih rezultatih analize sledi ustrezen ukrep zoper kršitelje.

– ugotovljena je bila tudi kršitev po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, izdan plačilni nalog storilcu, ki je omogočil uživanje alkohola mladoletnim osebam,

– policisti so prejeli prijavo, da naj bi se v Zagorju ob Savi po koncu prireditve pretepalo več oseb. Na kraju policisti niso zaznali kršitev oz. pretepa, zgolj nedostojno vedenje dveh oseb, ki sta prejeli plačilni nalog za kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru.

– na policijsko postajo so občani prinesli predmete, ki so bili najdeni na prireditvi, ti so že bili vrnjeni lastnikom.

Print Friendly, PDF & Email