Doma Aktualno Ko se otopli, se žabe selijo iz blata v jezero

Ko se otopli, se žabe selijo iz blata v jezero

Vsako pomlad dobri ljudje pomagajo žabicam čez cesto. Cesto, ki pelje proti Kotredežu prečka veliko število žabic, žal mnogim ne uspe.

“Kot po navadi, ko se otopli, se žabe selijo iz blata v jezera. Tudi to sezono bomo člani rodu Polde Eberl – Jamski in ostali, ki želite sodelovati, pomagali žabam pri prehodu čez cesto. Pot je nevarna, saj jih velikokrat povozijo avtomobili”  opozarjajo taborniki.

Zagorski taborniki rodu Polde Eberl Jamski bodo ob podpori Občine Zagorje torej letos ponovno izvajali akcijo Pomagajmo žabicam čez cesto in vabijo vse, ki želijo pomagati, naj se jim pridružijo.

Selitev žabic se bo začela jutri, v torek 20.3., zbor je ob 18.00 na parkirišču v Evroparku. Prijave zbirajo na telefonski številki: 040 207 369 (Primož Pungartnik). Prosijo za prijave čimprej, da bodo naročili dovolj malic in poskrbeli za dovolj opreme. 

V nadaljnjih dneh bodo taborniki in prostovoljci prenašali žabe čez cesto v Evroparku Zagorje, na poti proti Čemšeniku. Stvar se bo odvijala več dni ob večernih urah. Trajalo bo, dokler ne poskrbijo za večino žab tisti dan.

Za opremo bo poskrbljeno, še izvemo, pripravljene imajo varnostne jopiče, rokavice, nekaj svetilk in vedra, opremo pa lahko prinesete tudi s sabo.  Za lačna usta bodo zagotovili tudi malico.

Če želite sodelovati, se lahko obrnete tudi na njihovo FB stran Rod Polde Eberl Jamski Zagorje.

Print Friendly, PDF & Email