Doma Aktualno Komunalci družno na krvodajalsko, spodbudili bi radi še druge!

Komunalci družno na krvodajalsko, spodbudili bi radi še druge!

V petek se je pred bolnišnico v Trbovljah zbrala velika množica ljudi. Ne ni šlo za kakšen protest, marveč za veliko bolj plemenito dejanje. Rdeči križ Trbovlje (RK) je skupaj s Centrom za transfuzijsko dejavnost Trbovlje pripravil krvodajalsko akcijo, ki pa je bila posebna v tem, da so se jo množično udeležili zaposleni na Javnem podjetju Komunala Trbovlje.

Kri je v petek doniralo kar 41 oseb, od tega jih je bilo 13 s komunalnega podjetja, drugi paket sodelavcev pride na vrsto ta teden. Ker se je za donacijo odločilo kar 24, je pojasnila Mateja Leskovšek z RK Trbovlje, ki jo veseli tudi dejstvo, da so z akcijo več kot polovico darovalcev prvič pripravili do krvodajalstva.

Želja je, da bi sodelovali tudi z drugimi podjetji

»Zelo smo bili veseli klica s komunale in izražene želje, da bi se njihovi zaposleni skupinsko udeležili krvodajalske akcije« nam je zaupala Leskovškova. Izkušnjo s Komunalo je ocenila kot izredno pozitivno, zato se bodo potrudili, da bi na podoben način k sodelovanju povabili še kakšna druga podjetja. »Zagotovo je v marsikaterem podjetju zaradi narave dela težko organizirati delo, če je odsotna večja skupina, a glede na to, da v Trbovljah odvzemi potekajo vsak petek, se lahko odvzema udeležijo na različne datume« pove Leskovškova.

Če bi tudi vi radi sodelovali na krvodajalski akciji se lahko vsak petek med 7.30 in 11.30 zglasite ne Centru za transfuzijsko dejavnost Trbovlje.

Statistika, ki jo vodijo na spletni strani Daruj-kri kaže, da je trenutno največ povpraševanja po krvni skupini AB-, A- in 0-. Največ zalog imajo krvi skupin Ab+ in B+. Torej, če poznate svojo krvno skupino in sovpada s trenutnimi potrebami, le pogumno v petek na transfuzijski center v Trbovlje.

Print Friendly, PDF & Email