Doma Aktualno Končana prenova trboveljske bolnišnice

Končana prenova trboveljske bolnišnice

V Splošni bolnišnici Trbovlje (SBT) se je končala energetska sanacija bolnišnice vredna 2,4 milijone evrov, od tega je bolnišnica namenila lastnih sredstev za dobrih 430 tisoč evrov.

Na otvoritev prenovljene bolnišnice so povabili župane vseh treh občin,tudi ministra za zdravje Aleša Šabederja, ki je po kratkem kulturnem programu, skupaj z direktorico SBT Romano Martinčič prerezal trak pred starim vhodom v SBT. Kot je povedala direktorica  je ministrstvo bistveno prispevalo k realizaciji programa energetske sanacije. Uspeli so pridobiti tudi sredstva iz EU.

Poleg nove obleke tudi sodobni rentgen

Poleg energetske prenove bolnice vseh treh stavb, so v bolnišnici nabavili tudi nov digitalen rentgenski aparat z dvema RTG glavama, ki omogoča slikanje pacienta v stoječem položaju in na mizi. Druga stropna RTG glava pa poskrbi za kvalitetnejše slikanje pljuč in trebuha v stoječem položaju ter slikanje bolnika na bolnišničnih posteljah kjerkoli v prostoru. Za aparat so odšteli dobrih 400 tisoč evrov.

Trenutno pa v okviru bolnišnice poteka tudi prenova bolnišnične lekarne. Ta projekt, pravi Martinčičeva, naj bi bil zaključen do konca letošnjega leta. Prostori lekarne bodo večji kot doslej in popolnoma prenovljeni. Gre za vseslovenski projekt prenove lekarn, ki bo v Trbovljah stal 75 tisoč evrov.

Print Friendly, PDF & Email