Doma Aktualno Kozja družina se je neuradno priselila na Kidričevo

Kozja družina se je neuradno priselila na Kidričevo

Zaskrbljena bralka nas je poklicala in prosila za pomoč. Tik nad Kidričevo ulico na pobočju že vsaj zadnje pol leta biva kozja družina. Prebivalcev ne motijo, jih pa skrbi, kaj bo z njimi pozimi.

Ata, mama in dva kozlička

Gre za družino, opisuje naša sogovornica, za “ata, mamo in dva kozlička”. Domačini, ki živijo v okolici območja “pod skalo” in proti Ruardiju kozjo družino dobro poznajo. In prav nikogar ne motijo. Bralka, ki nas je o nenavadni družini obvestila, pravi da gre za koze manjše rasti in ocenjuje, da sta kozlička stara okoli 4 do 5 mesecev.

Edvard Čop iz zagorske lovske družine je situacijo preveril in naj bi šlo za domače koze, ki so najverjetneje nekomu ušle. Da bi zadevi prišel do dna, se je tudi Čop pogovarjal z domačini in, žal neuspešno, iskal lastnika.

Domačini so veseli obiska malih kozličkov

“Glede na to, da nikogar ne motijo in so očitno se koze vajene same preživeti, jih pustimo pri miru” nam pove. Čop ocenjuje, da je hrane zanje na prostem dovolj. Če že toliko časa živijo zunaj, pa jim tudi mraz ne bo prišel do živega. Lovci, ki pristojnosti v takšnih primerih nimajo, so se obrnili za mnenje tudi na lokalnega veterinarskega inšpektorja, ki prav tako ne vidi razloga, da bi karkoli ukrepali. Krajani so male živali prijavili tudi policiji in kar sami sprožili akcijo, da bi kozam našli nov, varen dom.

Za več informacij je dosegljiva najbližja soseda na telefonski številki 031 638 950

Print Friendly, PDF & Email