Doma Aktualno Kozolec na Dolu: končno premiki!

Kozolec na Dolu: končno premiki!

Po tem, ko smo na našem spletnem mestu že pisali glede dogajanja kozolca na Dolu pri Hrastniku in smo prejšnji teden spraševali na občini, kdaj bodo obljubljena parkirišča, je med vikendom potekala demontaža omenjenega toplarja. Do sedaj se je namreč čakalo, da je kupec vendarle prišel po svoj kozolec.

Po prvotnih načrtih bi moral biti kozolec odstranjen že v mesecu decembru, na kar je bil kupec nepremičnine v preteklih tednih s strani Občine Hrastnik že opozorjen.

Sedaj je kozolec že odstranjen, v roku enega meseca pa bodo območje zravnali in uredili, tako, da bodo prva parkirišča na mestu nekdanjega kozolca na voljo.

Mest za parkiranje je namreč občutno premalo, zlasti odkar sta na Dolu kar dve aktualni gradbišči (zaradi gradnje gasilskega doma in obnove kulturnega doma).

Ob vprašanju, koliko je hrastniška občina iztržila od prodaje kozolca, odgovarjajo: “Prodajna cena je bila simbolična, saj bi nas obnova – kozolec je bil dotrajan in posledično nevaren za okolico – in prestavitev kozolca stala med 15.000 in 20.000 evrov.” Takoj po odstranitvi kozolca je načrtovana ureditev nekaj makadamskih parkirnih mest, ob čemer pa naj bi bil strošek investicije minimalen.

SORODNI ČLANKI:

Našel se je kupec, kaj bo na mestu kozolca?

No, kaj je s tem kozolcem?

Print Friendly, PDF & Email