Doma Aktualno Krajnc znova zlat

Krajnc znova zlat

Slovenska reprezentanca v IKU zvezi se trenutno udeležuje Evropskega prvenstva v karateju v Rusiji, kjer je nastopil tudi Zasavčan David Krajnc in sicer v športnih borbah, kategorija veteranov, starejši od 35 let. Zasavci smo ponovno v samem vrhu, saj je Krajnc znova postal evropski prvak.

Po uspešnih nastopih v kadetski, mladinski in članski reprezentanci Slovenije je Krajnc po dolgem času nastopil tudi v veteranski kategoriji. Leta 2013 je v Portorožu osvojil 1.mesto, naslov Svetovnega prvaka v športnih borbah, v kategoriji veteranov, 35-45 let. Uspeh je ponovil v Braziliji, leta 2014, ter na Irskem leta 2017, kjer je ubranil 1. mesto. Na Evropskem prvenstvu na Portugalskem leta 2015 pa je osvojil bronasto odličje.

2018 se je ponovno udeležil Evropskega prvenstva v Rusiji, Oryol, ter se zavihtel na sam vrh. V prvem kolu je bil David prost, v drugem kolu je premagal neugodnega predstavnika Anglije. V polfinalu je predčasno zaključil borbo proti predstavniku Rusije. V finalni borbi je pred domačimi navijači premagal domačina, prav tako ekspresno, pred zaključkom regularnega časa borbe, ter postal prvak stare celine.

Hrastničan je za naš portal še povedal, da, če bo le zdravje dopuščalo, ga drugo leto čaka še svetovno prvenstvo v Braziliji.

Evropsko prvenstvo v karateju, Mednarodne karate zveze IKU (International karate union), ki poteka od 18. do 22. oktobra v kraju Oryol, v Rusiji, za vse kategorije, v športnih borbah in katah.

Print Friendly, PDF & Email