Doma Aktualno Kraner: “Če bi bilo tako kritično, bi sodišče zahtevalo odzivno poročilo”

Kraner: “Če bi bilo tako kritično, bi sodišče zahtevalo odzivno poročilo”

Janez Kraner, direktor občinske uprave Hrastnik.

Po objavi prispevka o poročilu Računskega sodišča, smo pridobili tudi informacije z občine (Članek spodaj).

Ne gre za velike napake, nam pojasni direktor Občinske uprave Janez Kraner. “Če bi bilo tako kritično, bi sodišče zahtevalo odzivno poročilo, tega pa niso” dodaja direktor in pove, da so večino napak odpravili že v času obiska revizorke.

Razen vpliva ugotovljenih nepravilnosti na pravilnost poslovanja v letu 2016, kar se nanaša na pripravo proračuna, zaključnega računa, izvrševanje proračuna, javna naročila in transferje nepridobitnim organizacija ter zadolževanj, je mnenje računskega sodišča, da je Občina Hrastnik “v vseh pomembnih pogledih poslovala v skladu s predpisi in pogodbenimi določili.”

Kup papirjev in birokracije, zgodi se “kiks”

Tudi Kraner priznava, da so bili storjeni “kiksi”, ni pa se delalo mimo zakona, odločno odgovori. V poslovanju in dokumentaciji je šlo bolj za nerodnost, za kakšen spregled in napačen zapis.

Izvemo tudi, da v Hrastniku ne pomnijo tako temeljitega pregleda letnega poslovanja. Kraner ocenjuje, da je bilo njihovo poslovanje, kljub mnenju s pridržkom, dobro. Pri toliko papirjih in postopkih, se hitro zgodi kakšen spodrsljaj. Je pa zagotovil, da so si priporočila sodišča dobro zapomnili in jim bodo sledili tudi v prihodnje.

Računsko sodišče Občino Hrastnik pošteno “okrcalo”

Print Friendly, PDF & Email