Doma Aktualno Zamuda zaradi krožišča in semaforja

Zamuda zaradi krožišča in semaforja

Dela na cesti med Zidanim Mostom in Hrastnikom so podaljšana do 20. septembra, o čemer smo že pisali, a pojasnila direkcije nismo imeli.

Določena gradbena dela potekajo lažje in hitreje, ko je cesta pod popolno zaporo, odgovarjajo na direkciji na vprašanje, zakaj ceste ne odprejo vsaj delno. Hrastničani, ki se vozijo v Šavno peč do svojih domov brez težav dostopajo, saj so tudi dela, kot je videti, na hrastniški strani zaključena.

Občina Hrastnik je na začetku del zahtevala prevoznost ceste v času trajanja šole do 22. junija, predvsem zaradi avtobusnega prevoza šoloobveznih otrok. In po besedah infrastrukturne direkcije naj bi to privedlo do določenih zamud pri izvedbi.

Dodatna dela zaradi semaforizacije in krožišča

Ko smo se sami odpravili na delovišče, nihče ni omenil zamud, zaradi delne zapore, izvemo le, da so se pojavila dodatna dela.

Iz Direkcije za infrastrukturo, ki je naročnik del so nam poslali seznam, katera vsa dela niso bila vključena v pogodbo ob začetku del. V pogodbenem popisu niso bila predvidena dela kot so dvig nivelete ceste zaradi poplavljanja reke Save, dodatne kamnite zložbe, dodatne varovalne ograje, ureditev površin krožišča, dodatni izkopi ter nasipi za bankine, na nekaterih delih nižanje nivelete ceste in priprava za ureditev razsvetljave in postavitev semaforja, izvedba dveh avtobusnih postajališč in asfaltiranje rondoja na križišču regionalne in lokalne ceste.

Šolski prevozi nemoteno

Ljubo Zalezina iz hrastniške občine pojasnjuje, da težav s prevozi v šolo ne pričakujejo, saj so se z deli že premaknili proti Zidanem Mostu in domačini, kljub zapori, lahko nemoteno dostopajo do svojih domov. Enako naj bi bilo s šolskimi prevozi.

Print Friendly, PDF & Email