Doma Kronika Kršitev temeljnih pravic delavcev

Kršitev temeljnih pravic delavcev

V ponedeljek, 11. 6. ob 19.45, so bili policisti Policijske postaje Trbovlje obveščeni o prometni nesreči, pri kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v betonski zid in pri tem, poškodoval levo stran vozila. Pri postopku je kazal znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus (1.13 mg/l) in na podlagi 113/a člena ZP-1 odvzeto VD. Zoper imenovanega sledi obdolžilni predlog.

V soboto 9. 6. ob 1.15 so bili trboveljski policisti obveščeni, da je med znancema prišlo do prepira in tudi pretepa, v katerem pa ni bil nihče poškodovan. Enemu je bil izdan plačilni nalog po 6. čl. ZJRM, zoper drugega, ki je mladoleten, pa bo v zvezi tega podan obd. predlog na pristojno sodišče. Ob 10. uri je neznani voznik neznanega vozila na parkirišču trčil v parkirano vozilo in s kraja nesreče odpeljal.

V petek, 8. 6. 2018, so ob 9.05 obravnavali kaznivo dejanje kršitev temeljnih pravic delavcev in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na tožilstvo. Okrog dvanajste ure so obravnavali  kaznivo dejanje grožnje, katere je prijavitelju podala znana oseba. Zoper storilca sledi kazenska ovadba. Sledilo je kaznivo dejanje poneverbe, zoper osumljenca sledi kazenska ovadba. V popoldanskem času se je na javnem kraju nedostojno vedel kršitelj, ki je bil na to opozorjen.

V ponedeljek so policisti policijske postaje Zagorje obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, kjer so policisti z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani voznik neznanega belega kombija hladilnika tujih registrskih številk trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Na parkiranem vozilu je nastala materialna škoda v višini približno 500 evrov. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje goljufije, kjer je oškodovanka preko namenskega programa naročila artikle in jih plačala, osumljenec pa artiklov ni dostavil. Z dejanjem je nastalo za 70 evrov materialne škode, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Zaradi vremenskih razmer so v večernem času policisti zaradi podrtih dreves usmerjali promet na glavni cesti Zagorje-Hrastnik do odstranitve le teh s strani pristojnih služb.

Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi so v času od 8. 6. do vključno 10. 6. 2018 v cestnem prometu zaustavili pet voznikov osebnih avtomobilov, za katere se je s tehničnimi sredstvi ugotovilo, da so vozili pod vplivom alkohola. Vsem petim voznikom je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto za 24 ur ter prepovedana nadaljnja vožnja, za ugotovljene kršitve ZPrCP pa so jim bili izdani in vročeni plačilni nalogi.

V soboto so policisti intervenirali po klicu občanke o dlje trajajoči glasni glasbi na javnem kraju. Na kraju policisti niso zaznali preglasne glasbe, so pa s prijaviteljico opravili ponovni razgovor s prijaviteljico, pri čemer elementov kršitve 8. člena ZJRM-1 niso ugotovili.

V nočnem času so na območju Litije policisti intervenirali po obvestilu zdravstvenih delavcev, da so našli poškodovano osebo. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je občan zaradi pijanosti padel po stopnicah in se poškodoval, zdravniška pomoč pa mu je bila nudena v UKC Ljubljana.

V petek, 8. 6. 2018, so v popoldanskem času na območju Zagorja ob Savi policisti intervenirali na javnem kraju zaradi spora med občanoma. Policisti so na kraju intervencije v policijskih postopkih ugotovili kršitvi ZJRM-1 ter kršiteljema izrekli predpisano globo ter izdali plačilna naloga.

Print Friendly, PDF & Email