Doma 1+1=2 Prepovedali fotografiranje otrok na nastopih, ampak …

Prepovedali fotografiranje otrok na nastopih, ampak …

Lahko fotografiram otroke na šolski prireditvi ali ne? Nekatere šole in vrtci so celo staršem zažugali, da otrok na prireditvah ne smejo fotografirati. Pa poglejmo!

Cel kup tovrstnih vprašanj so prejeli tudi v Uradu informacijskega pooblaščenca, kjer pojasnjujejo, da uredba o varstvu podatkov nikakor ne prepoveduje fotografiranja nastopa svojega otroka v vrtcu ali šoli.

Nova ureditev ni uvedla čisto novih pravil

Nova ureditev na področju varstva podatkov ni uvedla novih pravil glede fotografiranja otrok in staršem ne prepoveduje fotografiranja lastnega otroka na novoletnem ali drugem nastopu.

“Nikakor zato ni ustrezen ukrep nekaterih vzgojno–izobraževalnih institucij, ki so absolutno prepovedale staršem fotografirati svoje otroke na šolski ali vrtčevski prireditvi.” Fotografiranje nastopa lastnih otrok v vrtcu ali šoli s strani staršev, kot meni informacijska pooblaščenka, je fotografiranje za zasebne namene.
Vseeno pa naj bi bili starši previdni pri nadaljnjemu posredovanju fotografij otrok na spletu in družbenih omrežjih. Starši zato fotografij drugih otrok brez soglasja njihovih staršev ne smejo posredovati tretjim ali jih objavljati na spletu.

Print Friendly, PDF & Email