Doma Aktualno Ledinekove kremšnite s Kuma na Dobovec

Ledinekove kremšnite s Kuma na Dobovec

Roman Ledinek s hčerko Barbara Hančič (Ledinek).

»Če ne bi imel pogojev za penzijo, bi ostal na Kumu. Kum je nek svoj pojem, ima svojo karizmo. Je center Slovenije in tu ni primerjave. Je pa veliko vredno, da bo imela tudi družina sedaj čas zase,« začne pogovor Roman Ledinek, nekdanji oskrbnik Planinskega doma na Kumu

Pred kratkim se je Ledinek poslavljal od Kuma in se veselil »penzije.« A ne za dolgo.
Ravnokar urejajo še zadnje detajle v Lovskem domu Dobovec, v katerem bodo svoja vrata odprli ta vikend.

»Odkar sem v penziji, sem bolj zmatran, kot sem bil prej, ko sem delal. Je pa res, da bom lahko končno šel na pravi brezskrben dopust. Skoraj neverjetno.« V smehu pove Roman.

Iz “štosa” do realizacije

Romana so Dobovčani novačili že pred dvema letoma, da prevzame njihovo lovsko kočo. Bolj ko se je bližal konec, bolj so ga prepričevali. V šali jim je nalagal »pogoje« pod katerimi kočo prevzame in vse kar jim je zadal, so izpolnili. Tako, da mu ni preostalo drugega, kot da se z družino podajo na novo pot.
»Veliko imam še za dati, pokazati in čutim, da lahko še veliko zmorem in naredim,« pravi Roman Ledinek in z velikim spoštovanjem doda, da ceni predanost Dobovčanov in dejstvo, da so njega in njegovo družino vzeli za svoje. To jim sedaj vrača s prevzemom Lovske koče.
Njegov vložek je bil bolj v okviru beljenja, opreme (mize in stoli) in nekaj malega detajlov v kuhinji. Za električno napeljavo in ostale stvari so poskrbeli Dobovčani.
Koča bo odprta le petke popoldan ter sobote, nedelje in praznike cel dan.

Ledinekov »štrudl in kosila ostajajo

Prvotni namen ob prevzemu je bila le strežba pijače, a so ga ljudje s pohvalami prepričali, da bodo v ponudbi tudi njegovi »štrudli«, kremšnite in nedeljska kosila.

S prešernim nasmehom Roman doda »Če jim ne bi ustregel s hrano in rekel NE, bi me odnesli!«

Prenos družinskega posla iz roda v rod

»Zahvala in zasluge za to potezo gre predvsem hčeri« ponosno pove bivši prvi borec Kuma. Odločitev je bila, tako kot za Kum, sprejeta s strani celotne družine. Le da je tokrat »družinski biznis« prevzela hči Barbara Hančič (na zgornji sliki). Odločitev tudi za Barbaro ni bila težka, nam pove sama, saj ima ob boku celo družino z možem Primožem na čelu.

“Kum nas je združil, Dobovec nas bo še bolj povezal” je prepričana Barbara.
Ko so se, z isto mero lahkotnosti, kot za Lovsko kočo, odločili prevzeti Planinski dom na Kumu, niso niti sanjali, kako globoko jih bo to povezalo. Ne le družino Ledinek, temveč tudi družino Hančič in Višnikar. Vsakdo, ki je zašel ali zahajal na Kum, je bil lahko priča njihovi povezanosti in složnosti. In to bodo sedaj, kot so enotno povedali, prenesli v Lovsko kočo na Dobovcu.

Print Friendly, PDF & Email