Doma Aktualno Izbirajo že petdesete prvojunijske nagrade

Izbirajo že petdesete prvojunijske nagrade

Podelitev prvojunijskih nagrad leta 2016.

Občina Trbovlje razpisuje zbiranje predlogov za podelitev priznanj častnega občana/občanke ter »prvojunijskih« nagrad že petdeseto leto.

Prvi in lanskoletni nagrajenci

Prvič so “Prvojunijske nagrade” podelili davnega leta 1969. Prejemniki nagrad so bili Franc Lesičar, Delavska godba Trbovlje, Smučarsko društvo Trbovlje, Milan Kožuh in Leopold Ravnikar starejši.

Pogovarjali smo se z dolgoletnim članom KUD Delavske godbe Trbovlje, ki je tudi mentor mlajšim generacijam. Janez Fele je povedal, da so se časi vsekakor spremenili, dvignila se je kvaliteta, nivo glasbe. Je pa res, je dodal, “da se sedaj gleda na glasbo drugače kot nekoč, ker prej ni bilo moderne tehnologije in je včasih glasba kot taka in druženje na vajah pomenilo veliko več kot to pomeni zdaj. Bolj so se krepile prijateljske vezi, vsi so prihajali na vaje tudi zaradi druženja samega.”

Vodenje je sedaj prevzel Gal Kukovič, ki se trudi, da bi se na vajah spet vzpostavila povezanost, takšna kot je nekoč že bila.

Prva »častna občana« sta leta 1996 postala Alojz Dular in dr. Ludvik Kramberger.

Lanskoletni »častni občan« je bil Cveto Majdič, »prvojunijskih» nagrajencev ni bilo.

Predloge na javni razpis lahko podajo posamezni občani in občanke, kot tudi društva, združenja, politične stranke, krajevne skupnosti in ostale organizacije, katere mora komisija prejeti do 21. marca 2019 v priporočeno zaprti kuverti na naslov Občina Trbovlje, Mestni trg 4, 1420 Trbovlje; Komisija za družbene in občinske dejavnosti.

Vse informacije najdete na njihovi spletni strani www.trbovlje.si.

Print Friendly, PDF & Email