Doma Šport Litijski tenisači uspešni

Litijski tenisači uspešni

dav

Teniška zveza je konec novembra pričela z novo sezono teniških tekmovanj. Igralci Tenis kluba AS Litija so bili uspešni že na uvodnih tekmovanjih.

V članski kategoriji v Mengšu so pri moških nastopili Luka Vodnik, Tom Ašič Kovač in Mark Mesarič, ter v ženski kategoriji Tina Kristina Godec in Laura Cerovšek. Luka Vodnik se je preko kvalifikacij prebil v glavni turnir, kjer sta bila neposredno že uvrščena Tom Ašič Kovač in Mark Mesarič. Luka Vodnik je bil nato uspešen tudi v 1. krogu, kjer je ugnal Tima Rangusa iz Portovalda. Laura Cerovšek je izgubila v 1. krogu, Luka in Tom v 2. krogu, veliko bolje pa sta se odrezala Mark Mesarič in Tina Kristina Godec, ki sta se povzpela na zmagovalne stopničke. Mark Mesarič je osvojil 3. mesto, potem ko je tesno izgubil od kasnejšega zmagovalca in 1. nosilca turnirja Tina Kovačiča iz Maribora. Korak dlje je šla Tina Kristina Godec, ki je osvojila 2. mesto, v finalu jo je ugnala Pia Lovrič iz Domžal.

Svoj prvi reprezentančni nastop je uspešno opravil desetletni Žiga Šeško, ki se je z reprezentanco Slovenije do 11 let udeležil Iger treh dežel v Italiji, kjer je Slovenija osvojila 1. mesto, Žiga Šeško pa je zmagal prav vse tekme.

Teniška zveza Slovenije je na zaključni prireditvi leta nagradila najuspešnejše slovenske tekmovalce. Priznanje je kot najboljši v kategoriji do 14 let prejel Bor Artnak, ki je bil proglašen tudi za Petrolov up leta. Bor je trenutno v ZDA, kjer ga čaka nastop na prestižnem svetovnem Orange bowl turnirju.

Nastja Kolar je nastopila tudi na turnirju v Indiji, kjer se je prebila do polfinala, tam pa po trdem boju s slovakinjo izgubila. Nastja se počasi a vztrajno vzpenja po WTA lestvici, kjer je trenutno na 322. mestu, ter na 10. mestu ITF lestvice.

Nik Razboršek je po zmagi v turški Antalyi ostal še na enem turnirju, kjer se je uvrstil v polfinale, tam pa, tako kot Kolarjeva, tesno izgubil. Nik je trenutno na 414. mestu ATP lestvice.

Print Friendly, PDF & Email