Doma Šport Litijski tenisači vse boljši in boljši

Litijski tenisači vse boljši in boljši

cof

Bor Artnak se je na mladinskem turnirju Tennis Europe prvega ranga v Barceloni zavihtel na zmagovalno stopničko in s tem dosegel uspeh kariere. Veliki met mu je uspel že v polfinalu, kjer je s 6-4 7-5 premagal prvega nosilca turnirja, Poljaka Olafa Pieczkowskega, trenutno šestega igralca Evrope v kategoriji do 14 let. V finalu pa je svojo superiornost na turnirju potrdil z zmago 7-5 6-4 nad tretjim nosilcem turnirja, Slovakom Petrom Benjaminom Privaro, 27. igralcem lestvice TE do 14 let.
Zmagoviti niz je Bor Artnak nadaljeval prav tako na turnirju Tennis Europe, ki se tokrat odvijal na domačih tleh v Portorožu. Turnir je bil tretjega ranga, Bor je bil na turnirju 1.nosilec in je svojo vlogo favorita brez težav potrdil in osvojil še svoj drugi Tennis Europe turnir zapored. Bor Artnak se trenutno kot najvišje uvrščen Slovenec na lestvici Tennis Europe do 14 let nahaja na 20. mestu .Na turnirjih Tennis Europe do 14 let je začel nastopati leta 2017, ko je odigral 14 turnirjev in osvojil naslov v Podgorici. V letu 2018 je nastopil na dvanajstih turnirjih, od tega osvojil dva turnirja v Tirani, bil dvakrat polfinalist v Mariboru in finalist v Portorožu. V Barceloni je prvič v karieri zmagal na turnirju prvega ranga. Letos je dosegel 34 zmag in zabeležil devet porazov. S precejšnjim naskokom je trenutno tudi vodilni igralec na slovenski teniški lestvici do 14 let. Ob tem velja še omeniti, da na slovenskih turnirjih od lanskega septembra Bor Artnak v kategoriji do 14 let še ni izgubil tekme.

Odlične predstave že nekaj časa niza Nik Razboršek. Udeležil se je dveh Futures turnirjev na Nizozemskem in na prvem, v Rotterdamu ( 15.000 $ ) izgubil finalni dvoboj. V tesnem obračunu je bil po uri in tričetrt igre s 6-4 7-6(3) boljši prvi nosilec, 22-letni Francoz Manuel Guinard, 456. igralec lestvice ATP. Francoz je bil za en break, ta je odločil prvi niz, boljši, v drugem sta namreč oba igralca svoj servis izgubila po dvakrat. O zmagovalcu je odločila podaljšana igra, ki jo je dobil Francoz.
Prav do konca, torej do velike zmage, pa je šel Nik Razboršek že takoj na naslednjem turnirju v Harenu (15.000 $) , kjer smo spremljali slovenski finalni obračun med 24-letnim Nikom Razborškom in štiri leta starejšim Ljubljančanom Tomom Kočevarjem Dešmanom . Boljši je bil Nik Razboršek, ki je po dveh urah in pol igre slavil s 7-6(8) 6-4. Za Nika Razborška, ki je v prvem nizu v podaljšani igri pri izidu 6-7 ubranil zaključno žogico Toma za zmago v nizu, nato pa podaljšano igro dobil, je to drugi naslov letos in četrti v karieri, Tom ostaja pri enem osvojenem turnirju letos. Nik Razboršek je z odličnima dosežkoma v zadnjih dveh tednih pridobil 156 mest in bo na novi lestvici ATP uvrščen najvišje v karieri, na 513. mesto. Za Nikom je letos zelo dobra sezona z enim osvojenim Futuresom v Antalyi aprila in finalom v Bergamu junija ter odličnimi nastopi v tekmi Davisovega pokala proti Turčiji in kasneje na challengerjih v Portorožu in Liberecu, ter nazadnje finalom v Rotterdamu in zmago v Harenu.

Na domačih tleh je tokrat stvari vzela v svoje roke Pia Poglajen. Najprej je osvojila 1. mesto na turnirju v
svoji kategoriji, to je kategoriji do 16 let, v Ljubljani, kjer je v finalu premagala 2. nosilko turnirja Anali Kočevar iz TK Medvode z rezultatom 75 63. Nato se je Pia Poglajen odpravila pomeriti moči še med starejše tekmice in je nastopila na turnirju do 18 let v Novem mestu, kjer je postala kar dvakratna zmagovalka, saj je slavila tako v kategoriji posamezno, kot v kategoriji dvojic. Med posameznicami ji nobena tekmovalka ni vzela več kot 3 igre in tudi v finalu je ugnala 2.nosilko Lino Božičnik,varovanko Maje
Matevžič, z rezultatom 6-1 6-2.

Print Friendly, PDF & Email