Doma Šport Ljubljančani nemočni v Dolanki

Ljubljančani nemočni v Dolanki

1.B.DRL – 9.krog
 
RK Dol TKI Hrastnik – ŠD RK Krim-Olimpija 39:27 (17:12)
Dol pri Hrastniku, 18.11.2017. Dvorana Dolanka,gledalcev 200. Sodnika Leskovec in Vidic
DOL: Seme, Kos; Brilej 3(1), Klepej 6, Ajdari 11(8), Moljk 1, Zobarič 1, Pintar 3(1), Gospodarič 1, Blagotinšek, Hribšek, Ramič 2, Ribič 2, Simončič 9. Trener Begović
KRIM-OLIMPIJA: Hvala-Stojanović, Rebevšek; Lukman, Jaklič, Miličević 4, Bajc 3, Arih 1, Leskovar 5, Kljun 7, Šemrov, Žabjek 3, Petrovič-Vernikov, Kolmančič 2, Gorjup 1, Pintar 1(1), Marojević. Trener Brulec
7m: 10(10); 1(1)
Izključitve: 8 minut; 12 minut
Dolski rokometaši še naprej nadaljujejo z uspešnim zbiranjem točk. V soboto so v dvorani Dolanka zabeležili novo zanesljivo zmago in se še utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice.
Sam začetek ni napovedoval takšnega končnega razpleta. Ljubljansko moštvo je v začetnih minutah  povedlo 3:1, vendar so domači kmalu odgovorili  z delnim izzidom 4:0 in v 8.minuti z golom Gregorja Klepeja povedli 5:3. V nadaljevanju prvega dela je potekalo izenačeno srečanje vse do minimalnega vodstva gostov, ko so prek Hermana Leskovarja še zadnjič na tekmi  povedli z  10:9.  Potem pa so spet sledile  nove uspešne minute Dolanov, ki  so do zaključka prvega polčasa  spreobrnili rezultat  sebi v prid in prvi del končali z lepo prednostjo petih zadetkov.
Tudi v  drugem polčasu so domači nadaljevali v istem slogu,kot so končali prvega. Iz minute v minuto so povečevali svojo prednost, tako je ta  v  v 42. minuti po zadetku Tomaža Ribiča znašala že velikih +9 – (26:17).Gostje so bili brez idej v napadu, kar pa je šlo proti domačim vratom, je uspešno zaustavljal domači vratar  Martin Kos.  Tudi v napadu so bili Dolani izredno učinkoviti. Amal Ajdari je bil nezgrešljiv s črte sedmih metrov. Iz osmih poizkusov je zadel prav vse. Na igrišču tokrat ni bilo obolelega prvega dolskega organizatorja igre Domna Hribška, ki pa ga je več kot uspešno zamenjal mladi Kristijan Simončič.  Gostom so v zadnjih desetih minutah popolnoma pošle moči, domači trener Rajko Begović pa je izkoristil to priložnost in v igro poslal tudi mlajše igre željne. Ti so upravičili njegovo zaupanje in tekmo na veliko veselje svojih zvestih navijačev  v maniri starejših soigralcev tekmo mirno pripeljali do visoke zmage.
V domači ekipi je potrebno pohvaliti prav vse za borbenost in odločnost, pri gostih sta iz sivine izstopala Kljun Luka in Leskovar Hermin.
V naslednjem 10.krogu ,se dolski rokometaši podajajo na zahtevno gostovanje na Ptuj k Dravi, katera je v tem krogu doživela tesen  poraz v Trbovljah.
Zoran Zore
Foto: Bojan Šibila
Print Friendly, PDF & Email