Doma Aktualno Lokal, kjer so ljubljenčki vedno dobrodošli

Lokal, kjer so ljubljenčki vedno dobrodošli

Nejc in njegov Grizzly.

Že na vratih v trgovino te pričaka Grizzly, ki veselo pozdravi vsakega obiskovalca. A ime mu dela krivico, Grizzly je simpatičen puhast mucek z zelo pomembno nalogo. Da spi in je, tu in tam pa nadzoruje trgovino. Lokal Imperial Pet v Zagorju je svoje prve obiskovalce sprejel pred sedmimi leti in takrat so si zadali poslanstvo, ki ga vzdržujejo še danes.

V trgovini delajo svetovalci, ne prodajalci

Ne glede na to, da ima trgovina preko 10.000 izdelkov in več kot 100 različnih blagovnih znamk hrane in opreme za kosmatince, je njihov glavni namen svetovanje in pomoč že pri izbiri novega ljubljenčka, prehrani, prvih korakih z novim članom v družini, zdravju, vzgoji in celo vzreji domačih ljubljenčkov. Nejc, ki je zgodbo živalske trgovine prinesel v Zagorje in Zasavje, je v lokalu sestavil ekipo zaposlenih, ki imajo veliko strokovnega znanja pridobljenega s šolanjem v teh smereh in kasneje tudi prakso, bodisi iz veterine in delom na ambulantah, zootehnike, nutricionistike za živali in delom v ostalih večjih trgovinah za ljubljenčke.

Nejc je vajen, da ga tudi na ulici včasih “ujamejo” in kaj vprašajo: “Redni obiskovalci so vajeni priti k nam tudi samo po nasvet. Nemalokrat naši prodajalci postrižejo nohte kosmatincem, očistijo ušesa ali naučijo stranke, kako se stvari streže.” S skrbno izbranim širokim asortimanom in dobrim znanjem o živalski prehrani, vedno najdejo najbolj optimalno izbiro na podlagi pogovora s stranko, ki jo njihov ljubljenček potrebuje. Prisluhnejo strankam, iz njih izčrpajo čim več informacij in nato tudi s pomočjo vzorcev najdejo tisto, kar na dolgi rok naredi najboljše rezultate. “Počutje, zdravje in izgled ljubljenčka je edini pravi rezultat.”

Dobro sodelovanje so vzpostavili tudi z lokalnimi kinološkimi društvi, pasjimi frizerji, hoteli in veterinarji po vsej državi in celo izven nje, da lahko stranke in njihove ljubljenčke, napotijo točno tja, kamor je potrebno.

V lokalu na Cesti zmage (nekdanji Trgo avto) imajo poleg hrane do stropa, poslastic, dodatkov k prehrani in farmacevtskih izdelkov za vse vrste kosmatincev, tudi prav vso opremo. Od ovratnic in povodcev ter izdelkov za transport, posode, udobnih blazin in ležišč ter vse opreme za dom, se trudijo ponuditi vse bolj pestro izbiro akvaristike in teraristike. Skratka, vse za vsakogar.

Kmalu še tudi na kakšni novi lokaciji

V bližnji prihodnosti se v Imperial Pet-u trudijo živaloljubcem svoje izdelke ponuditi še na novi lokaciji v Zasavju, saj imajo veliko povpraševanje iz celega Zasavja. Več naj trenutno še ostane skrivnost. Poudarjajo pa, da do odprtja nove lokacije, za takšne stranke, ki ne morejo iz različnih razlogov priti v Zagorje, tudi ni problem dostaviti na dom po celi regiji, za večja naročila ali večja pakiranja hrane in opreme.

Možna tudi dostava na dom

Imperial pet je po izbiri ena največjih živalskih trgovin daleč naokoli in zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo hrane ter znanja strokovnega kadra, k njim prihajajo obiskovalci tudi iz Posavja in vse do Ljubljane.

Trgovina Imperial pet živali ne prodaja, imajo pa kontakte in povezave z dobrimi ali celo vrhunskimi vzreditelji psov in mačk pri nas in v tujini, ter tudi najmanjših kosmatincev, prav tako gojitelji ptic in dobre navezave za nakup rib.

GALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email