Doma Šport Malaspina trophy

Malaspina trophy

Minuli vikend so se plavalci Žiga Šintler, Tim Dolanc, Daša Krajnc in Nika Todorovič  udeležili tradicionalnega plavalnega mitinga v Milanu, kamor odhajajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja, Malaspina Sporting  Cluba.

To je bilo že trinajsto  gostovanje odkar so navezali stike leta 2000 ob nastopu trboveljskih reprezentantov, Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča, v italijanskem Trentu. Od  takrat se naš klub tega tekmovanja ni udeležil  le trikrat. Lansko in predlansko leto, ker ga zaradi nastopa njihovih plavalcev na vseh velikih tekmovanjih sezone niso organizirali, ter pred tremi  in štirimi leti, ko je bila naša domača tekma Lučkin pokal v istem terminu, kot omenjena tekma v Milanu. Ker je bila v istem vikendu  tudi  tekma v Kamniku, so se starejši  plavalci raje odločili za omenjeno tekmovanje, ker bi sicer ob neudeležbi le tega,  izgubili naklonjenost domačinov, ki krijejo vse stroške bivanja in štartnin.

V veliki konkurenci  850 plavalcev 42 klubov iz vse Italije je preboj do medalj uspel  le Žigi Šintlerju,  ki je osvojil prvo mesto na 100 prsno, ter drugo na 200 prsno, ter se dvignil na zmagovalni oder,  kjer so pustili svoje sledi že nekdanji plavalci: Gregorčič, Bola in Požun. Dvakrat pa se mu je bron s četrtim mestom  izmuznil na 50 prsno in 200 mešano.

A tudi ostali z rezultati niso razočarali. Vsi so odplavali odlično, a se, predvsem zaradi velike baze kvalitetnih plavalcev v Italiji, s katerimi se ob dobrih pogojih tudi izredno načrtno dela, niso mogli boriti za medalje. Plavali so po svojih najboljših močeh ter se uvrščali do 20. mesta, kar je bil ob takšni konkurenci velik uspeh.

Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi to tudi dokazali. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, pokazali  pravi obraz in dokazali kvaliteto  trboveljskega tekmovalnega plavanja.

Print Friendly, PDF & Email