Doma Aktualno Mali Snoopy zažiga na evropski turneji

Mali Snoopy zažiga na evropski turneji

Foto: Kristijan Likar

Domen Holc je 23-letni Zagorjan, ki se je kar nekaj časa “potikal” po tujini, trenutno je z bendom na turneji, sicer pa se pogosto še vrača v Zasavje, kjer ima prijatelje in družino. Govorimo o tistem Domnu, sinu Snoopyja (Deana in Milene Holc), ki ju lokalci poznajo kot glasbena učitelja, voditelja otroških karaok in nekdanjih lastnikov Radia Snoopy. Se še spomnite?

Pod imenom Koala Voice trenutno nastopa mladi Zagorjan, ki, kot sam pravi, ima rad kitare, poezijo, vino, cigarete in dekleta, ne nujno v tem zaporedju. Pred kratkim je bil še študent filozofije, preživljal pa se je z realizacijo televizijskih oddaj. Lani je pustil službo, da se je lahko popolnoma posvetil pisanju, igranju in ustvarjanju zadnjega albuma Wolkenfabrik, ki bo izšel septembra letos.

Že lep čas ste v tujini, kaj pa domači kraj?

S Koala Voice smo ravno na turneji po Evropi, nahajamo se nekje med Prago in Bratislavo.

Kar se tiče vračanja v Zagorje, sicer sem nekaj časa živel v tujini, ampak še vedno večino časa preživim v Ljubljani, v zadnjem času pa poskušam biti čim več tudi z družino in prijatelji v Zagorju in Trbovljah.

Ste samostojno ali pa kot skupina že nastopili v Zasavju?

S Koala Voice smo veliko nastopali po Zasavju, od Ofsajd bara v Kisovcu (kjer je bil naš prvi koncert), do Kresa Kisovec, Festivala Urbane Kulture v Zagorju, MC Zagorje, Zagorska noč, par koncertov pa tudi po Trbovljah in Litiji. Kar se tiče samostojnega nastopanja po Zasavju nisem veliko nastopal, predvsem sem se bolj udeleževal pesniških večerov po Litiji in Kresnicah.

Foto: Claudi Sovre Mikelj

Tudi starša sta glasbenika, kako je bilo odraščati v glasbeni družini?

Odraščati s staršema, ki sta oba glasbenika je bilo predvsem zanimivo. Sicer sta mi dala veliko glasbe in se trudila zagotoviti dokaj varno okolje za odraščanje in razvijanje, predvsem pa sta se gibala v zanimivem svetu. Prek tega sem bil deležen kar nekaj različnih učiteljev. Kot Snoopya sta bila znana bolj Dean in Milena, še iz njunih ‘bendaških’ časov, kasneje zaradi dela na radijski postaji, glasbene šole, in organizacij različnih festivalov in koncertov. Tako da ja, verjetno je v nekem trenutku, ko sem bil mlajši, bila pod imenom Snoopy, poznana cela družina. Snoopyi to, Snoopyi ono … Ampak sem se v času svoje srednje šole poskušal čimbolj distancirati od vsega tega in bolj odkrivati samega sebe.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Foto: Bonino Englaro

Plani za prihodnost – s Koala Voice smo zaključili snemanje drugega albuma z naslovom Wolkenfabrik. Produciral ga je Danton Supple, res kul tip, ki je delal s kar nekaj ljudmi, ki jih zelo spoštujemo, od Morriseya do U2, ipd. Tako da smo v procesu čakanja izdaje in imamo trenutno kar nekaj koncertov. Zaključiti moramo še to turo s koncertom v Bratislavi, potem pa igramo na Hafnerjevem memorialu, tokrat v Cerknem, 6. maja.

“Po mojem so to načrti za prihodnost – igrati čim več, sodelovati z ljudmi, ki so nam kul, in nabirati čim več idej in inspiracij za nadaljnje ustvarjanje, delati glasbo in govoriti zgodbe.”

Se z glasbo da preživeti?

Da, po mojem se s glasbo da preživeti. Zdaj poznam že kar nekaj ljudi, ki živijo dokaj udobno življenje, izključno z ukvarjanjem s glasbo. Po moje se problem pojavi pri samem izrazu živeti od glasbe.

Moje mnenje je, da se živi za glasbo, in potem preživi od založb, menedžerjev, koncertiranja, raznih stranskih projektov in postranskih zadev glasbene industrije. Glasba pa nastaja iz človeka, iz občutkov, emocij, obstaja in nastaja zaradi nečesa več, kot je denar, in zgodbe, te ti kdaj pomagajo, da mogoče spoznaš tudi kaj več o sebi. Ljudje smo le preveč dobesedni vzeli, da je ‘muska džabe’.

Print Friendly, PDF & Email