Doma 1+1=2 Marko in Zdravko iz Mlinš na Izlake

Marko in Zdravko iz Mlinš na Izlake

Moči zagorske policijske postaje so se združile z AMZS-jem. Voznike in udeležence v prometu sta danes “pozdravljala” Zdravko in Marko.

Začeli so pred Osnovno šolo na Mlinšah, nato pa so se usmerili na šolske poti na Izlakah. Bistvo je obveščanje in ozaveščanje udeležencev v prometu na prisotnost šolarjev.

“Akcija je s strani voznikov in pešcev zelo lepo sprejeta, mnogi so v pozdrav in odobravanje mahali, otroci v vozilu so se ozirali in najpomembnejše, vsi so v bližini šol in šolskih poti zmanjšali hitrost vožnje” je povedal Boris Grošelj iz Občine Zagorje, ki je prepričan, da tovrstne akcije prispevajo k večji prometni varnosti in strpnosti ter seveda boljši prometni kulturi. Tokrat so bile Izlake že drugič izbrane za gostitelje akcije, kot pravi Grošelj, si želijo, da bi bili še kdaj.

V letošnjem letu pa se v Zagorju obeta tudi prometna delavnica, na kateri bodo opozorili na različnih vremenske razmere, na zimsko stanje, na pomembnost odbojnih trakov na oblačilih, obutvi in torbah in podobnem. Več o delavnici v kratkem.

Print Friendly, PDF & Email