Doma Aktualno Maske za vse: 16 kilometrov blaga razrezali in poslali v paketih v...

Maske za vse: 16 kilometrov blaga razrezali in poslali v paketih v 10 dneh

150 tisoč higienskih obraznih pokrival bodo posamezniki lahko naredili iz blaga, poslanega v dobrodelni akciji Maske za vse. 16 kilometrov blaga so razrezali in poslali v paketih v 10 dneh. 800 paketov dnevno pripravijo za pošiljanje preko pošte.

Edinstvena družbena akcija za zaščito vseh nas gre v Trbovljah h koncu.

Ta trenutek še vedno s polnim zagonom poteka akcija “MASKE ZA VSE”. Trboveljski More than Beauty, Dewesoft in Katapult ob podpori prostovoljcev Društva prijateljev mladine, društva Steg Zagorje 1, Civilne zaščite, in drugih zasavskih prostovoljcev neumorno pakirajo in pošiljajo material za higienska obrazna pokrivala, s čimer želijo, da ima možnost, da si zagotovi zaščito čim več Slovencev. Med prostovoljci so bile tudi mamice NK Rudar Trbovlje, vse dni pa tudi požrtvovalni sodelavci RUK, ki domuje v Katapultu.

Odposlali materiala 150 tisoč obraznih pokrival

Do včeraj so v akciji “MASKE ZA VSE” donirali in odposlali materiala za izdelavo 150.000 higienskih obraznih pokrival. »Ker je povpraševanje zelo veliko, smo kupili dodatni material in napolnili zadnje zaloge, ki so trenutno še na voljo za naročilo. Po naših trenutnih izračunih na vaša naročila čaka še 1000 malih (Paket 1) in 500 velikih paketov (Paket 2), nato se akcija MASKE ZA VSE zaključuje. Hvaležni smo za vse vas, ki ste pripravljeni pomagati in to deliti z drugimi!,« je povedala Jelka Verk iz More than Beauty, ki je skupaj z dr. Juretom Knezom iz Dewesofta, ki je zagotovil denar za nabavo materiala, pobudnica akcije.

Dnevno pripravijo 800 paketov

In v do sedaj še nikoli videni tovrstni dobrodelni akciji MaskeZaVSE so do danes odposlali že več kot 10 tisoč paketov materiala za izdelavo mask, iz katerih je bilo narejenih 150 tisoč mask. »Naš cilj, da smo varni in da zaščitimo čim več Slovencev, imamo vsak dan jasno pred očmi. Zato material za obrazne maske pakiramo od jutra do noči. Dnevno pripravimo okoli 800 paketov in do danes smo odposlali za več kot 16 kilometrov blaga,« je pojasnila Jelka Verk.

Naročila sprejemajo tukaj: https://morethanbeautyworld.com/products/maske-za-vse

Pred dnevi so se jim pridružili še sodelavci iz podjetja Dr. Bobo Sportswear. »Njihovi sodelavci so nesebično priskočili na pomoč in nam pomagajo pri razrezu blaga. Brez njih bi bilo naše delo veliko počasnejše kot je sedaj. Za njihov prispevek k akciji se jim zahvaljujemo iz srca,« je poudarila Verkova.

Sproti naročajo blago

Dnevno dobijo več kot 400 naročil preko e-trgovine, desetino tudi po elektronski pošti predvsem od različnih organizacij, ki se zanimajo za večje količine blaga. V e-trgovini, ki je nujna za nadzor nad količinami zalog, so na voljo paketi za izdelavo 12 mask in paketi za izdelavo 60 mask. »Ker želimo, da je šivanje čim bolj enostavno in hitro, smo kroj spremenili. Vseeno pa je ob pravilni uporabi maske zagotovljena dovoljšnja zaščita,« je pojasnila Jelka Verk iz More than Beauty.

Dr. Jure Knez je zadovoljen, da je humanitarna akcija, ki jo sedaj finančno podpira Dewesoft, spodbudila, da so v polni meri zaživele še druge vrednote, kot so solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje. »Mladi pri naročanju blaga za maske radi pomagajo starejšim z naročilom preko mobilnika. Slišimo tudi veliko zgodb, kako so posamezniki maske, ki so jih zašili v večji meri, kot jih potrebujejo, darovali drugim.«

Pisma zahvale dokazujejo, da je pot prava!

 »Tudi jaz sem zelo hitro dobila pošiljko. Hvala, hvala in se tisočkrat hvala🙏❤ Eno masko sem sama, na roke sešila, ostalo blago odstopila šivilji da jih naredi. Komaj jih že čakamo.❤”

»Še enkrat prisrčna hvala vsem, ki so zaslužni, da bomo s skupnimi močmi pomagali tistim, ki pomagajo nam.«

»Maske bomo dostavljali v dom za ostarele. Rad bi pa predvsem pohvalil in se vam zahvalil za takšno pomoč in odgovornost.« »Sicer pa sem se srčno razveselila vaše akcije. Zelo lepo je videt, da se toliko ljudi trudi prispevati po svojih močeh k rešitvi trenutnih razmer!«

Akcija »MaskeZaVSE« ostaja in More than Beauty ter prostovoljci vam skupaj z dr. Juretom Knezom kličejo – ostanite pozitivni in pazite nase. »Ostanite doma! Le tako lahko čim hitreje premagamo korona virus.«

“Dobrota je zlata veriga, ki povezuje človeštvo!”

»Ko nastanejo krizne razmere, se je potrebno odzvati hitro in zato ni časa za podrobno planiranje! Kot trenutno kaže, bo z naslova predvidenih stroškov ostalo nekaj denarja. Zato smo se soglasno odločili, da celoten presežek vašega poštnini namenjenega denarja doniramo organizacijam, ki so brez razmišljanja ponudile svojo pomoč pri pakiranju. Na takšen način z delčki, ki ste jih v mozaik enotne Slovenije prispevali vi, poskrbimo, da se zlata veriga nadaljuje!,« so zapisali v Dewesoftu.

In še o maskah
Ob velikem pomanjkanju zaščitnih mask je seveda vprašanje tudi, iz kakšnega materiala so higienska obrazna pokrivala, ki si jih lahko sešijemo. Material je 60% PP-polypropilen, ki zagotavlja odbojnost kapljic, hkrati pa ščiti pred delci in aerosoli. Pomembno je vedeti, da higienska obrazna pokrivala ne zagotavljajo 100-odstotne zaščite pred okužbo, vsekakor pa pravilna uporaba lahko zmanjša širjenje okužbe. Pred prvo uporabo je potrebno higiensko obrazno pokrivalo oprati v pralnem stroju na vsaj 60°C. Ko se higiensko obrazno pokrivalo posuši, si ga lahko nadenete na obraz. Preden si ga nadenete, si ustrezno razkužite roke, da preprečite morebiten stik potencialno okuženih rok z obrazom.
Higiensko obrazno pokrivalo lahko nosite 4 – 6 ur. Ko ga snamete, ga odložite v plastično vrečko, ki jo ustrezno zaprete, vse dokler je ne prinesete do pralnega stroja. Ponovno higiensko obrazno pokrivalo operite na temperaturi med 60 in 90°C. S tako visoko temperaturo pranja zagotovite, da se higiensko obrazno pokrivalo ponovno razkuži.
Print Friendly, PDF & Email