Doma Aktualno Mausser osvojil naslov državnega prvaka

Mausser osvojil naslov državnega prvaka

Konec tedna se je v Radizelu končalo letošnje državno prvenstvo v motokrosu, kjer imamo Zasavci svojega predstavnika, Maksa Mausserja.

Maks je v državnem prvenstvu tekmoval v razredu MX125 in že pred zadnjo tekmo osvojil naslov državnega prvaka. Najboljši je bil namreč na vseh tekmah, tako da se je naslova državnega prvaka veselil že na predzadnji tekmi v Šentvidu pri Stični.

Ker torej ni potreboval dodatnih točk, se je odločil, da bo na zadnji tekmi v Radizelu tekmoval v višjem razredu, MX2. Z rezultatom je zadovoljen, saj je že na prvi tekmi v višjem razredu stal na stopničkah; glede vožnje pa pravi, da zna odpeljati bolje. V obeh vožnjah je bil tretji, kar je pomenilo skupno tretje mesto.

Letošnjo sezono ocenjuje takole: “Zelo sem vesel, da smo se odločili, da bomo letos odpeljali državne dirke, ker je res lepo osvojiti naslov državnega prvaka. Lani smo namreč doma izpustili precej tekem. Sezona je bila zame popolnoma nova izkušnja, saj sem vozil pod okriljem Motocros-ski Gajser team-a (GT243).”  Maksov trener je postal Bogomir Gajser, kar je pomenilo tudi veliko skupnih treningov s Timom Gajserjem. “Vesel sem, da sem dobil to priložnost, saj ima Bogo ogromno izkušenj in znanja, Tim je pa itak eden najboljših motokrosistov na svetu”, je še povedal mladi Mausser, ki je sicer letos pričakoval malo več od evropskih tekem, ampak tudi to, da se je na večini kvalificiral na tekmo in potem osvojil nekaj točk je v redu. Vsekakor pa nekaj šteje še 20. mesto na svetovni tekmi v Avstraliji.

Print Friendly, PDF & Email