Doma Aktualno Dewesoftova dijaška poletna šola sprogramirala robota

Dewesoftova dijaška poletna šola sprogramirala robota

Trboveljski Dewesoft je prejšnji teden pripravil prvo poletno šolo programiranja.

Dewesoft vsako poletje medse povabi dijake, ki želijo pri njih opravljati počitniško delo ali prakso, a letos so se odločili za drugačen pristop in pripravili poletno šolo. »Želeli smo z njimi deliti tista znanja, ki jih v Dewesoftu uporabljamo tudi sami – to je konstruiranje, saj sami konstruiramo svoje instrumente in tudi programiranje,« razlaga mentor poletne šole Tilen Sotler.

Deset dijakov je v dveh skupinah v dveh tednih z usmeritvami Dewesoftovih strokovnjakov izdelalo robota, ki je risal osnovne geometrijske like. »Iz Lego Masters smo skonstruirali robota in ga sprogramirali, da je risal krog, trikotnik in kvadrat,« pove udeleženec poletne šole Svit Rihter.

Dijaki, ki so se udeležili poletne šole, so že imeli predznanje s področja programiranja, ki so ga v dveh tednih še nadgradili. Naučili pa so se tudi drugačnega načina razmišljanja. »Cilj poletne šole je, da se dijaki naučijo timskega dela, česar v šoli manjka in da so nekaj dni osredotočeni le na en projekt,« pravi Sotler.

Obe skupini dijakov sta se v petek pomerili na tekmovanju, kjer so Dewesoftovi strokovnjaki ocenili, kako robota ubogata računalniške ukaze dijakov in kako uspešni so bili dijaki tudi pri samo konstrukciji.

Print Friendly, PDF & Email