Doma Šport Med tenisači imamo podprvaka

Med tenisači imamo podprvaka

Nik Razborsek (SLO) in action during Day 5 at ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018, on August 7, 2018 in Sports centre, Portoroz/Portorose, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

BOR ARTNAK DRŽAVNI PODPRVAK DO 16 LET

Bor Artnak je na Zimskem državnem prvenstvu do 16 let v Mariboru osvojil 2. mesto in naslov državnega podprvaka. Bor Artnak, ki je napovedal boj za najvišja mesta na državnem prvenstvu z zmago na predhodnem turnirju do 16 let, je pričakovanja vsekakor izpolnil.

2. mesto ter naslov podprvaka v letu začetka nastopa v starejši kategoriji je več kot odličen rezultat. Poleg tega je Bor Artnak že ob začetku sezone tudi najvišje uvrščeni slovenski igralec na Tennis Europe lestvici do 16 let, kjer je že na robu TOP 50 igralcev.

Bor Artnak je v začetku februarja zastopal barve Slovenije na Evropskem ekipnem prvenstvu, kjer je v treh tekmah posamezno zabeležil dve zmagi, med drugim je premagal tudi trenutno 15. igralca z lestvice Tennis Europe in s tem napovedal, da se bo boril tudi za vrh lestvice Tennis Europe.

Odlično se je na Zimskem državnem prvenstvu do 12 let odrezal Žiga Šeško, ki se je uvrstil v polfinale in osvojil končno 3. mesto. Vstop v finale mu je preprečil kasnejši državni prvak Jani Retelj, ki je za zmago nad Žigom potreboval 3 nize. Odlično formo je v začetku februarja Žiga Šeško potrdil še na Odprtem prvenstvu do 16 let v Ljubljani, kjer je ugnal vso konkurenco in prepričljivo zmagal turnir in osvojil 1. mesto.

Na državnem prvenstvu do 14 let se je Jaka Tomažin pri dečkih uvrstil v četrtfinale posamezno in v polfinale dvojic, Rina Grošelj pa je bila uspešna v igri dvojic, kjer se je uvrstila v četrtfinale.

Po nekaj smole z žrebi na državnem prvenstvu je znova vzela stvari v svoje roke Pia Poglajen in se na Odprtem prvenstvu do 18 let uvrstila v polfinale in osvojila pokal za 3. mesto, ter s tem napovedala, da ostaja v boju za najvišja mesta na slovenski teniški lestvici do 18 let.

Na turnirju do 18 let je uspešno nastopila tudi 14-letna Rina Grošelj , ki se je uvrstila v drugi krog, tam pa je bila od nje uspešnejša 2. nosilka turnirja.

Člani so merili svoje moči na Odprtem prvenstvu v Krškem, kjer se je odlično odrezal Mark Mesarič, ki se je uvrstil v četrtfinale. Vstop v polfinale mu je po tesni borbi preprečil kasnejši zmagovalec turnirja Nik Cmager, ki je bil boljši z rezultatom 6-3 7-6.

Tenis klub AS Litija je tokrat gostil teniški turnir za najmlajše od 08-10 let, ki so merili moči v midi tenisu in tenisu do 10 let. Nastopilo je preko 50 otrok iz cele Slovenije, med drugimi tudi nekaj domačih tekmovalcev. Odlično sta se odrezali Taja Juvan, ki je v midi tenisu osvojila pokal za 3. Mesto in Maruša Vodišek, ki je osvojila 5. mesto. V tenisu do 10 let je bila Taja Juvan še boljša in se uvrstila v finale in osvojila pokal za 2.mesto. Maruša Vodišek je v glavnem turnirju izgubila v 1. krogu, nato pa zmagala tolažilni turnir.

MEDNARODNA TEKMOVANJA – Nik Razboršek v polfinalu

Na moškem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $), so se organizatorji ves teden borili z vremenom. Ko so končno lahko začeli s tekmovanjem, je na turnirju odlično nastopil Nik Razboršek .

V  uvodnem srečanju je s 6-1 6-2 premagal Srba Gorana Markovića. Nato je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagal španskega povabljenca Luisa Gomara Monia, ter se uvrstil v četrtfinale. Po krajšem počitku je odigral četrtfinalno srečanje s hrvaškim kvalifikantom Matejem Šabanovim in ga premagal s 7-6(6) 6-3 ter se tako uvrstil v polfinale. Tam je Niku nastop preprečila bolezen. Dobil je temperaturo in močan glavobol, tako da je moral polfinalno srečanje predati. Želimo mu hitro okrevanje!

Print Friendly, PDF & Email